První zápas v sérii extraligy volejbalistů mezi Českými Budějovicemi a Příbramí vyhrál Jihostroj. Docela s přehledem. I když se hosté hodně zlobili, že nedokázali využít nadějné vedení, kvalita byla na straně domácího celku.
Druhý den už bylo všechno jinak, Příbram se radovala naprosto zaslouženě a do své haly cestovala za nadějného stavu 1:1. Ve druhém střetnutí nebylo o vítězi pochyb, Jihočeši podali jasně nejslabší výkon z celé série, naopak Příbram se blýskla bojovností a spolehlivostí svých útočníků.
Dvě střetnutí v hale Kocourů se stala kořistí Jihočechů. První, ale i dramatický druhý. V obou byli svěřenci trenéra René Dvořáka lepší. Nic na tom nemění ani fakt, že v odvetě Jihočeši otočili stav 6:11 z pátého setu… „Tam nás ten zápas nakopl, my od té doby hráli uvolněně," popisoval kouč Příbrami Martin Kop, který považoval čtvrtý duel za smolný.
Jihostroj pak měl dvě nabídky k ukončení atraktivní série. Ani jednu nevyužil. Nejblíž byl v utkání doma, kdy se zdálo, že mu postup nemůže uniknout.
Ale stalo se.
V Příbrami v šestém měření sil už byl průběh jednoznačný. Jihostroj bez Fily, Geverta a se zraněným Michálkem na svého soupeře vůbec nestačil.
A sedmý duel?
Hosté začali klidněji (5:8). Domácí trenér na post smečaře vyslal do základní sestavy Kraffera (přihrával výtečně), nahrávač Filip Habr si v zajímavé taktické variantě blokařsky hlídal netradičně na hlavním kůlu Renovicu. A vyplatilo se.
Jihočeši před rekordní návštěvou průběh prvního setu dokonale otočili ve svůj prospěch.
Druhý set byl kopií toho prvního. Do role zdi se převtělil Radek Mach. Soupeře vůbec nepustil přes síť a ze 2:5 (potlesk všech diváků si vysloužil skvělým tygřím skokem příbramský David Juračka) to rázem bylo 7:4. Stejně jako první i druhý set skončil rozdílem sedmi bodů.
Příbram zápas sice zdramatizovala, ale postupovou tečku Jihostroj zvládl!

7. zápas série:
Jihostroj ČB – Příbram 3:1
(18, 18, –18, 27)Rozhodčí Činátl, Hudík.Diváků 1530. Konečný stav série: 4:3.
Sestava Jihostroje: Habr, Hackworth, Todua, Mach, Michálek, Kraffer – libero Kryštof (Červinka, Šotola, Sobotka).