Premiéru si odbude na hřišti Frýdku-Místku, který patří mezi přední týmy soutěže. Trenér Roman Marienka dobře ví, že jeho svěřence nečeká žádná procházka růžovým sadem.

„Frýdek na nás bude chtít vlétnout a ukázat, že on je tím tradičním účastníkem extraligy. V minulé sezoně skončil v horní polovině tabulky, několikrát předtím hodně vysoko. Doufám, že jsme se připravili dobře a výrazně to soupeři znesnadníme. Favorit je ale jasný,“ prohlásil kouč.

Přiznal, že pocity před startem sezony, která bude pro celý klub zcela neznámá, prožívá jiné. „Uděláme vše pro to, abychom neudělali ostudu. To je priorita. Chceme být důstojným soupeřem všem protivníkům. A doma, jak jen to bude možné, chceme dělat maximální radost našim fanouškům, pokud možno co nejčastějším bodovým ziskem,“ zdůraznil Marienka.

Ve Strakonicích je několik hráčů, kteří extraligu v minulosti okusili. Tu nejčerstvější zkušenost má Tomáš Nejdl, jenž na jaře hrál za Nové Veselí a současně stále za Strakonice. Co tedy může o nové soutěži prohlásit? „Ve všech týmech proběhla spousta změn, nedá se tedy říci, jak na tom budeme my. Bude to mnohem našlapanější než v předchozím ročníku. Ale s kým se budeme moci rovnat, to se takhle na začátku sezony říct nedá,“ konstatoval.

Strakonice jsou si vědomy, že je čeká náročnější soutěž, než byla dosud I. liga, kterou pět let hrály na špici. Žádné přehnané ambice, cíl je jasný – zachránit se mezi elitou.

Kompaktní sehraný tým. Ten by měl být hlavní devizou Strakonických.. „Určitě to pro nás bude výhoda,“ potvrdil Tomáš Nejdl.
Na závěr ještě trenér Roman Marienka uvedl: „Mohu slíbit, že se v každém utkání absolutně vydáme. Věřím, že naši skvělí fanoušci nás budou celou sezonu za jakékoliv situace podporovat.“

Tým od Otavy je teprve druhým v jižních Čechách, který okusí extraligu. Dosud to byla jen Třeboň. Ta však nyní hraje jen druhou ligu.

Strakonický tým mužů 2017/2018

SOUPISKA

(1) Jakub Jareš
(91) Jindřich Mráz

(6) Jan Schwarz
(8) Adam Nejdl
(10) Filip Zdychynec
(11) Tomáš Pek
(14) Ondřej Landsinger
(15) Michal Tockstein
(17) Martin Mošovský „K“
(19) Tomáš Nejdl
(21) Roman Marienka ml.
(23) Adam Vrchlavský
(32) Tomáš Chvosta
(37) Tomáš Samek
(39) Michal Zbíral
(66) Michal Krejčí
(94) Miroslav Masák

TRENÉR
Roman Marienka st.

VEDOUCÍ MUŽSTVA
Jaroslav Houska

LÉKAŘ
MUDr. Josef Holák

PŘEDSEDA KLUBU
Miroslav Vávra