Porážka 24:28 v sobotu 23. září ve 3. kole extraligy nebyla výrazná. „V poločase jsme i věřili, že by z toho něco mohlo být. Ale pořád je třeba mít na paměti, že jsme hráli venku a se Zubřím. Ve druhé půli nás od debaklu zachránil brankář Jakub Jareš, díky němu jsme drželi krok.“
Tým od Otavy se opět nevyvaroval výpadku po změně stran, kdy se soupeř utrhl a rozhodl. Chybí fyzička, nebo koncentrace? „Nevím… Rozhodují maličkosti. A je to hlavně o zkušenosti. Hráli jsme v tempu, které nám vyhovovalo, fyzicky jsme zápas zvládli,“ přiblížil Michal Zbíral.

Jindřich Mráz (vlevo) nastoupil proti Zubří v první půli a tým podržel. Stejně tak jeho kolega Jakub Jareš po změně stran. K bodovému zisku ale nepomohli.
Nejlepší zápas, jen bodový zisk opět chyběl

Podle něj se projevuje úzký kádr a již zmíněná absence zkušeností s nejvyšší soutěží. „První půlky zvládáme dobře. A neprohráváme tím, že hrajeme špatně. Doplácíme na drobné chyby – nedáme gól, zaváháme v útoku či v obraně a musíme dotahovat. Extraliga je jiný level – se současnými výkony bychom v první lize vládli,“ zdůraznil.

Tlak necítí. Soupeři, proti nimž se s body počítá, podle něj teprve přijdou.