I. liga žen: Jablonec nad Nisou – BK Strakonice B 54:66 (33:32)

Velmi náročný duel sehrála děvčata na severu Čech. To potvrzuje skutečnost, že po první vyrovnané části i polovině vedl domácí tým o jediný bod. Ve třetí čtvrtině získaly Jihočešky náskok dvou bodů a až v závěrečném dějství se podařilo zlepšenou obranou dovolit soupeřkám proměnit jen tři koše. Výhra byla vybojovaná.

Sokol Nusle – BK Strakonice B 62:46 (31:18)

Pražanky nastoupily se třemi hostujícími extraligovými hráčkami – nedávnými juniorskými reprezentantkami. To logicky ovlivnilo celé utkání a potvrdilo se, že poslední výsledky Nuslí nebyly náhodné. Klíčová byly druhá a čtvrtá část, kdy se hostující tým nedokázal střelecky prosadit. Vzhledem k prohrám pronásledovatelů na čele tabulky si tým drží stále první místo.

Liga mladších žákyň: Slovanka – BK Strakonice 62:56 (26:26)

Velmi zbytečná prohra zaviněná zejména nadměrným množstvím zkažených přihrávek. Utkání bylo vyrovnané, ale i neurovnané. Domácí děvčata vedla o pět bodů, také ovšem prohrávala o 11 bodů. V závěrečných minutách snížila a chybělo více času k vyrovnání, u když soupeřky byly zkušenější. Stejně jako tým, tak i výkon jednotlivých hráček byl nestabilní. Někdy chybělo více odvahy, hlavně však více rozmyslu.

MIROSLAV VONDŘIČKA