Sokolský ostrov ve čtvrtek ožil. Až do oběda patřil krajskému finále Štafetového poháru, na které dorazilo šestnáct škol. Hlavní disciplíny byly štafeta na 8x100 m pro žáky 1.-3 tříd ZŠ, štafeta 8x100 m pro žáky 4. a 5. tříd a smíšená štafeta 8x200 metrů. Zúčastnilo se kolem 300 dětí.

Průběžné pořadí vedla s náskokem ZŠ Zborovská z Tábora a měla zaděláno na celkové vítězství. To skutečně získala; druhá skončila českobudějovická ZŠ Nerudova, třetí ZŠ F. L. Čelakovského ze Strakonic.

Program závodu zpestřily doplňkové disciplíny: skok do dálky (z místa, či s rozběhem) a hod medicinbalem, ty se ale do celkového hodnocení nezapočítávaly. "Nejlepší škola postupuje do celostátního finále, které se koná 30. května v Čáslavi," uvedl krajský garant Štafetového poháru Tomáš Najbrt.

Dvě palubovky místo jedné, to je klíčová přednost projektu nové sportovní haly. Obě budou zcela samostatné
i s hledištěm. Větší hlediště víceúčelové haly má pojmout podle charakteru akce od 2250 až po 2690 diváků, což je prakticky dvojnásobek dnešní kapac
Hala pro sportovce: Budějovice zahájily další pokus


Organizátorem akce je Český atletický svaz. Ceny na Sokolském ostrově předávala domácí odchovankyně Lucie Sekanová, ředitelkou závodu byla Kateřina Bahenská. Vyhlášení výsledků udělalo krátce před 14. hodinou tečku za vydařeným kláním.

Účastníci krajského finále:ZŠ Školní Kaplice, ZŠ TGM Vimperk, ZŠ Dukelská Strakonice II, ZŠ a MČ České Velenice, ZŠ a MŠ Rudolfov, ZŠ TGM Milevsko, ZŠ a MŠ Kubatova, ZŠ Protivín, ZŠ a MČ Chotoviny, ZŠ a MŠ Nerudova ČB, ZŠ Zborovská Tábor (1. místo), ZŠ Fantova Kaplice, ZŠ Národní Prachatice, ZŠ F. L. Čelakovského Strakonice, ZŠ a MŠ 9. května Sezimovo Ústí.