V zápase s Veselím jste nakonec urvaly bod, ačkoliv jste po většinu zápasu prohrávaly. Jakou má pro vás získaný bod váhu?
Na to, jak ten zápas vypadal, je bod relativně dobrý. Byly tam momenty, kdy jsme polevily zejména v obraně, dokázaly jsme ale zvednout hlavy, zamakat a aspoň jsme to srovnaly.

Co vám pomohlo k tomu, abyste se zvedly?
Zejména výborný výkon brankářek. Chytily několik vyložených šancí a mají hlavní zásluhu na tom, že jsme dokázaly náskok soupeřek smazat.

Zejména na začátku zápasu vypadala obrana soupeře hodně neprostupně. Bolelo hodně, prosadit se v prostorech, odkud se střílejí góly?
Na góly jsme se hodně nadřely a devatenáct gólů je opravdu málo. Takhle by vyhrávat nešlo. Musíme zlepšit hlavně pohyb, v tom byly Veselanky dlouho lepší. V útoku se pohybovaly mnohem rychleji.

I proto jste změnily taktiku a začaly střílet více z dálky?
To ano, alespoň že střelba z větší vzdálenosti nám vycházela. Musely jsme se chytit jinak, když zblízka bylo těžké se prosadit.

Devatenáct nastřílených branek je málo, na druhou stranu devatenáct obdržených branek je také málo. V obraně jste pracovaly dobře?
Jak už jsem říkala, gólmanky nás v posledních minutách podržely neskutečně. Oproti minulému zápasu se Šalou, kdy jsme v půli též prohrávaly o čtyři góly, jsme se tentokrát dokázaly vzchopit a to bychom potřebovaly v každém zápase.

Pokud byste s Veselím prohrály, nula na kontě po dvou domácích zápasech by byla jistě nepříjemná…
To je pravda, první bod na kontě už po druhém kole je super.

Nyní jedete do Michalovců. Je reálné tam bodovou sbírku rozšířit?
Michalovce budou tvrdým oříškem, navíc nás čeká náročná cesta. Zkusíme je ale potrápit. Důležité bude nekrčit se a dál bojovat, i když se pro nás skóre třeba nebude vyvíjet dobře.