Trenér Roman Marienka však zůstává nohama pevně na zemi. „Vůbec si nepřipouštím slovo slavení. Teď, ani za týden. Uvědomuju si, že konečné prvenství je zdánlivě blízko, ale cílová rovinka je prostě neskutečně dlouhá a náš náskok není takový. A ten, kdo nám dýchá na záda, je fakt těžký soupeř. Navíc nyní ve Zlíně to bude extrémně těžké.“

Jihočeši jedou v neděli ven k utkání se čtvrtým Zlínem. S vědomím výsledku svého konkurenta, který míří den předtím na hřiště nepříjemného Dvora Králové. Jak reálné je podle kouče, že by se svými svěřenci získal jistotu prvenství už tento víkend? „Nemyslím si, že Dvůr Králové má sílu, aby kvalitní Bystřici dokázal zastavit a postaral se o překvapení. Proto jdeme do našeho zápasu s vědomím, že si vše musíme uhrát sami.“

Ze slov strakonického šéfa lavičky je cítit respekt i pokora při vědomí, že stále není hotovo a Strakonické čekají tři těžké venkovní duely. „Hráči k tomu přistupují stejně jako já. Také si uvědomují, že ještě není vyhráno. Žádná slepá euforie nebo samolibost z jejich strany nehrozí,“ zdůraznil Roman Marienka.

Propočítávání, úvahy co když, a co kdyby, kouče nezajímají. „Opravdu se chci soustředit jen na nejbližší zápas a to, abychom dokázali bodovat,“ zmínil.

Zlín na jaře nepotvrdil formu z podzimu, porážek bylo víc než se čekalo. Ale to Jihočechy nefavorizuje. „Po řadě nepovedených zápasů Zlín s největší pravděpodobností nastoupí v nejsilnější sestavě. A když už o nic nehraje, spadl z něj tlak. Bude chtít napravit minulá nepovedená utkání,“ podotkl Marienka.

Věří, že na Moravě bude se svými svěřenci lepším týmem a vše ve zbytku soutěže se odehraje v duchu fair play. Dva týdny volna využili Strakoničtí k doléčení šrámů a jsou připraveni v kompletní sestavě. „A je fajn, že atmosféra v týmu je uvolněná,“ uzavřel kouč. Na podzim Strakonice doma Zlín porazily 29:27.