V sezoně 2013/2014 došli hokejbalisté Blatné až do finále play off krajské ligy, kde však nestačili na Vltavu České Budějovice a umístili se tedy celkově druzí. Dostat se opět do bojů o konečné prvenství chtějí i v letošním ročníku. Po základní části skončil tým druhý, prvním soupeřem v cestě mu tak bude sedmý Olešník. Úvodní dva zápasy sehraje doma – v sobotu 18. dubna od 17 hodin a v neděli od 14 hodin. Vedoucí mužstva Jan Kafka je s protivníkem spokojený.

Ve čtvrtfinále play off se o postup utkáte s Olešníkem. Je to přijatelný soupeř?
Myslím, že to nemohlo dopadnout lépe. Ať už po herní stránce, tak z hlediska cestování. Určitě to bude pohledný hokejbal a ani nebude nouze 
o vstřelené branky.

V obou zápasech v základní části jste ho porazili – venku 6:2 a doma 2:1. Jaké je to mužstvo, v čem je jeho hlavní síla?
Je to tým plný starších zkušených hráčů. Poslední domácí zápas nás soupeř zaskočil tak, že jsme po první třetině prohrávali 0:1. Díky větší aktivitě se nám podařilo výsledek otočit na konečných 2:1. Nedařilo se nám překonat jejich brankáře, který předvedl skvělý výkon.

Co rozhodlo dva předchozí duely, díky čemu jste uspěli?
Asi určitě větší aktivita na hřišti, protože jsme tým mladých hráčů. My musíme soupeře uběhat a přestřílet. Nehrajeme na krásu, ale na efekt. V jednoduchosti je síla.

V jakém rozpoložení jdete do vyřazovací části? Přece jen, na jaře jste utrpěli asi víc porážek než jste čekali…
Řekl bych, že nálada po zápase s vedoucím Táborem je velmi dobrá, i přes porážku při nájezdech. Při předchozích utkáních měli kluci práci nebo jeli na hory, takže jsme nebyli kompletní.

Budete v nejsilnější možné sestavě teď na play off, nebo jsou nějaké absence?
Absence je jenom jedna, a to na postu brankáře. Ale v sobotu a v neděli budeme mít 
k dispozici dvacet hráčů 
a jednoho brankáře. Z toho tým doplnili tři dorostenci, kteří za nás nastupovali v základní části.

Role favorita by vás celkově asi neměla svazovat, přece jen máte už něco za sebou, navíc také
s ohledem na minulou úspěšnou sezonu. Souhlasíte?
Doufám, že kluci budou mít v hlavách klid a budeme hrát to, co si řekneme. V této soutěži to o ničem jiném není, jen každý musí dodržovat to, co si řekneme. Klukům samozřejmě věříme a doufáme, že využijeme domácí prostředí k zisku dvou vítězství.