Přes jedinou porážku, kterou strakoničtí házenkáři utrpěli v Lounech, se nechá říci, že soutěží zatím proplouvají bez větších problémů. „Tým se prezentuje kolektivní hrou, z tria Samek, Kvěch, Adam Nejdl se každý trefil víc než padesátkrát a gólově se dotahuje Filip Zdychynec se čtyřiačtyřiceti brankami," uvedl kouč Roman Marienka.

Ovšem zbytek týmu je podle něj také velmi silný. A tak nejednou, když je potřeba, brankově „zaskočí" šesti sedmi góly Drašnar, Landsinger, Vaněček nebo některý hráč z rodiny Fenclů.

„Kromě toho disponujeme i nejlepší brankářskou dvojicí v lize Šejvl – Smolej." Na družstvu je znát, že v podstatě ve stejné sestavě v uplynulém ročníku hrálo I. ligu a nasbíralo mnoho potřebných zkušeností.

Z toho v aktuální sezoně také profituje extraligové družstvo starších dorostenců, kam kromě obou gólmanů pendlují také Samek, Kvěch a Adam Nejdl a jsou posilami více než platnými. „Posledním zářezem byl jejich společný přínos v domácím zápase proti Brnu minulou sobotu, vyjádřený jedenácti trefami z dvaatřiceti vítězných," dodal Marienka.

Zdůraznil ještě, že v mladších dorostencích je ovšem více borců, kteří by byli schopni se uplatnit mezi staršími. A je jen otázkou času, kdy i oni poprvé vyzkouší tuto soutěž.