Na programu jediného dostihového mítinku na jihu Čech budou dva překážkové a šest rovinových dostihů. K vidění budou také závod poníků a dostih neregistrovaných koní. Přestávky vyplní kynologické ukázky.

Hlavním dostihem bude tradičně Velká cena Netolic. Steeplechase cross country třetí kategorie na 4100 metrů, která se poběží o osmdesát tisíc korun. Původně sedmičlenná startovní listina se ale bohužel zúžila jen na pět zúčastněných koní. „Kvalita chybět nebude, ale kvantita ano,“ posteskne si hlavní organizátor mítinku Karel Kučera. „Pět koní je málo,“ připustí. K největším favoritům hlavního závodu bude patřit hřebec francouzského původu Marcus Aurelius, kterého povede vítěz Velké pardubické žokej Dušan Andrés.

Jeho největším soupeřem by měl být jedenáctiletý Mauglí v sedle s žokejem Martinem Liškou. Velká cena Netolic se poběží na závěr celého programu a odstartuje v 16.30.

Ostatní dostihy už jsou obsazeny početněji. Z rovinových závodů poutá největší pozornost Cena přátel dostihového závodiště Netolice (start ve 14.30). Na start dostihu třetí kategorie na 1200 metrů o 45000 korun se postaví desítka koní. Největším favoritem bude kůň irského původu Nazma v sedle s žokejem Janem Rájou.

Celková dotace Netolických dostihů činí 280000 tisíc korun. „Ale celkový rozpočet se blíží k půl milionu,“ upozorňuje Kučera.

Dráha na Kratochvíli je v ideálním stavu. „V nejlepším za posledních deset let. Jednak díky počasí, ale také jsme zvolili dobrou techniku sekání. Dráha je pružná, naprosto ideální,“ chválí si Kučera. „Hlavně, aby v neděli vyšlo počasí a přišli diváci,“ přeje si. „Kdyby pršelo, to by nebylo dobré.“