PETRA CHALUŠOVÁ (HÁZENÁ, HBC STRAKONICE 1921)

Být mezi nejlepšími je další výzva

„Jsem nadšená, že jsem znovu mezi nejlepšími. Je to pro mě čest. Hodně mi to ukazuje, že i když si přijdu jako běžný sportovec, tak to asi není jenom tak. Lidé o mně vědí a je skvělý pocit, když vidíte svoje jméno v novinách. Vnímám to jako další výzvu. Po podzimu jsme ve druhé lize žen obsadily sice až čtvrté místo, i tak si myslím, že jsme jako tým podávaly docela slušné výkony. Rozhodně bych však byla ráda, kdybychom ještě zamakaly a postoupily alespoň na druhou příčku. Na začátku sezony jsem dostala nabídku hostovat v interligovém Písku, což pro mě byla výzva. I když nejsme mezi těmi nejlepšími, tvoříme podle mě alespoň jednu z nejlepších ´rodin´, jakou jsem ve sportu kdy mohla zažít. Co se týče mých výkonů, vždy je co zlepšovat. Rok 2015? Čeká nás rozhodně spousta dřiny, abychom se posunuly vzhůru. A byla bych moc ráda, kdyby mi bylo nabídnuto hostování v Písku na další rok."

VLADIMÍRA BENDLOVÁ (METANÁ, ZKM VODŇANY)

Největší úspěch je zlato z jednotlivců

„Jsem velice ráda, že jsem se dostala mezi nejlepší sportovce. Hodně mě to překvapilo, protože jsem to opravdu nečekala. Podíl na tom má celé družstvo. A nebýt naší vedoucí Ivany Pártlové, která si mě vzala pod svá křídla, nebyla bych tam, kde jsem nyní. Dostala jsem se do české reprezentace a zúčastnila se mistrovství světa v metané v Innsbrucku, kde jsme vybojovaly se spoluhráčkami čtvrté místo. V září se konalo mistrovství republiky na asfaltě a tam jsme s holkami vybojovaly dvě zlaté medaile. Můj největší sportovní úspěch roku 2014 je zlatá medaile z jednotlivců. Loňský rok se opravdu vydařil. Letos už proběhlo mistrovství republiky na ledě, kde jsme zabojovaly a přivezly dvě zlata. Jednotlivci se moc nepodařili a skončila jsem čtvrtá. Můj cíl bylo dostat se do české reprezentace na mistrovství Evropy, ale byly nominované jiné hráčky. Bylo by super, kdyby tento rok byl tak dobrý jako ten loňský."

KAROLÍNA JAVŮRKOVÁ (VODNÍ PÓLO, FEZKO STRAKONICE)

V budoucnu bych chtěla hrát v zahraničí

„Zařazení mezi desítku nejlepších mě velice potěšilo, mám z toho dobrý pocit. Je skvělé vědět, že moje píle má nějaké výsledky. Nejlepší pocit mám z toho, po letech sezení na střídačce, hrát v základní sestavě. Bylo skvělé odehrát celý zápas ve finále ligy žen a zúčastnit se mezinárodních utkání. Se svými výkony jsem docela spokojená. Ale myslím, že by to mohlo být i lepší z pohledu fyzické přípravy. Letos se budu účastnit 6 National v Dublinu za ženy ČR a chtěla bych s týmem žen Fezka Strakonice A vyhrát opět první ligu. Do budoucna bych chtěla hrát i v zahraničí, ale to je zatím daleko."

JAKUB DIVIŠ (BASKETBAL, SKB STRAKONICE)

Ocenění nepatří mně, ale celému týmu

„Umístit se mezi deseti nejlepšími vnímám především jako ocenění, které nepatří mně, ale celému týmu. Myslím, že věk, kdy má člověk ambice vynikat v týmovém sportu jako jednotlivec, je už dávno pryč. Rok 2014 byl podle mě průměrně úspěšný. Hráli jsme taktiku ´půlka vyjde, půlka ne´ a myslím si, že jsme tento cíl někdy i překonali. Vzhledem k tomu, kolik času jsem věnoval sportu, tomu úměrně odpovídají výsledky, takže jsem byl s uplynulým rokem spokojený. Doufám, že nás v novém roce čeká klidné dohrání základní části druhé ligy někde ve středu tabulky."