Ženy v 19. kole porazily Astru Praha 23:22 (11:10) a dál drží třetí místo se ztrátou bodu na prvního. Dorost si poradil s Dvorem Králové 24:23 (13:11) a je bez ztráty bodu první.

Utkání žen bylo plné zvratů. Jihočešky vstoupily do zápasu jako z hororu a po deseti minutách prohrávaly 0:5. Pomohl time out, tým se postupně dostával do utkání a ve 20. minutě byl stav 4:8.

„Pak jako mávnutím kouzelného proutku přišel zvrat a hřiště jako by pro změnu opustily soupeřky. Nám se najednou začalo dařit v obraně a z ní jsme vyrážely do rychlých protiútoků. Během osmi minut jsme vstřelily šest branek v řadě za sebou a rázem jsme vedly poměrem 10:8 ve 29. minutě," uvedla trenéra Eva Krausová. Do půle ovšem ještě soupeřky snížily na rozdíl gólu.

Úvod druhé půle vyšel domácím a ve 38. minutě byl stav 16:12. Poté přišel další gigantický zlom, Jihočešky inkasovaly sedmkrát v řadě (16:19).

V 54. minutě byl stav 21:21, v 57. minutě 23:21. Závěrečný tlak patřil Pražankám a Strakonice několikrát podle slov Evy Krausové nadpozemskými zákroky podržela gólmanka Chalušová. Astra v 60. minutě snížila a domácí tým dohrával po vyloučení ve třech. Ale výhru uhájil!

Nejtěsnější výhra starších dorostenců Strakonic v sezoně se zrodila v utkání plném nepřesností a nevyužitých šancí. „Ne vždy se vše podaří, ale konec dobrý, všechno dobré," hodnotil trenér Roman Nejdl.