Volejbalový klub Jihostroj Č. Budějovice prochází výraznými změnami. Co se ale nemění, je fakt, že i v příští sezoně bude hrát Ligu mistrů.
„Využili jsme nabídku divoké karty, která nám byla udělena za výborné výsledky v loňské sezoně Ligy mistrů," vysvětluje čtenářům Deníku prezident Jan Diviš.

Jihočeši zaujali postupem mezi patnáct nejlepších evropských klubů, a tak dostanou šanci hrát Champions League, i když nejsou mistrem své země.   „Kvituju možnost hrát Ligu mistrů," přikyvoval trenér Jan Svoboda, který povede Jihostroj i v další sezoně. „Zachová se kontinuita, je to důležité pro hráče  a tým,  prioritou pro klub je, abychom předvedli divákům dobrý volejbal, to se v nejprestižnější evropské klubové soutěži splní," doplnil.

Diviš hráče seznámil i se změnami v kádru. „Končí Pláteník a Novotný, zatím nejsme ve smluvním vztahu s Rojasem." Veřejnost hodně zajímala budoucnost libera Davida Juračky, který v závěru sezony moc příležitostí nedostával. „Podle mého názoru by ještě měl dostat šanci, ale za upravených podmínek," naznačil prezident Jihostroje svůj pohled. David Juračka říká: „Buď za stejných podmínek půjdu do Příbrami, nebo za upravených podmínek zůstanu, mám se rozhodnout  do pátku, poslední slovo ale bude mít klub."
Oba velezkušení hráči, Pláteník a Novotný, svůj odchod z vrcholového sportu potvrdili. „Nejsem člověk, který by měnil rozhodnutí, končím, zdraví je pro mě přednější," zopakoval při setkání s vedením českobudějovického klubu smečař Peter Pláteník.
Univerzál Jakub Novotný uvedl: „Končím s profesionálním volejbalem, možná budu někde pokračovat poloprofesionálně, amatérsky, to v tuto chvíli neřeším."

V kolonce odchodů je tedy docela zaplněno, koho si vedení klubu napíše do rubriky příchodů? „Už můžeme oznámit, že nás posílí slovenský reprezentant Hupka, který je přihrávajícím smečařem nebo liberem, naposledy hrál v Unterhachingu," sdělil překvapivou informaci prezident českobudějovického klubu Jan Diviš.