Basketbalistky vstoupily do sezony dvěma výhrami ale také dobrým výkonem, plně využily domácího prostředí.

TRENÉR. Miroslav Vondřička radí talentované Kláře Linhartové.  Třetí zápas se jim nepodařilo výkony z prvních zápasů opakovat. V neděli hrají poprvé venku, zajíždějí do Trutnova, se kterým nemáme dlouhodobě dobré zkušenosti . Současně mají sice jen jednu výhru s Ostravou, ale hrály s Imosem Brno a prohrály také v Nymburce. Porazit Imos je pro všechny víc z kategorie snů a pokud se podíváme na soupisku Nymburka, není prohra překvapení.
Bývalé reprezentantky, zkušený super střelec Mišurová a řada cizinek potvrzují, že Nymburk bude pro každý tým velkou překážkou. Z toho plyne pro strakonický tým, že nedělní zápas bude velmi těžký. Navíc Trutnov potřebuje vyhrát, zlepšit si současnou bilanci a k tomu má až záviděníhodné hlediště, které stojí za týmem na každém kroku, a žene své hráčky, i když se jim nedaří.

Musejí se otřepat

Také je otázkou, jak se naše hráčky otřepou nejen z prohry, ale hlavně z předvedeného výkonu hry, kdy se naše hra ve srovnání s aktivitou Brna jevila velmi pomalá, trochu ustrašená a statická. Odpovědnost a tajné očekávání třetí výhry svázaly hráčkám ruce i nohy. Jediná výjimka byla Kastanek, které se naopak v minulých zápasech zase tolik střelecky nedařilo.

Čili určitě hrála roli psychika a neproměněné šance přivedly další útlum. Navíc Trutnov si posílil sebevědomí výhrou v středoevropské lize se Spišskou Novou Vsí o dvacet bodů. Zajímavostí je také, že v posledním ligovém zápase byla nejlepším střelcem Trutnova naše odchovankyně Andrea Ovsíková.

Podle slov kapitánky Šujanové si hráčky příčiny horšího výkonu řádně vysvětlily a doufají, že se jim podaří podat co nejlepší výkon. Nejlepší střelec posledního zápasu M. Kastanek věří, že se pokusí o stejnou střeleckou úspěšnost, tak jí budeme držet palce.

Tréninky strakonického týmu se odehrávaly v maximálním tempu, v plné rychlosti i snaze. I letmý pohled potvrdil střeleckou úspěšnost. Naopak obavy vyvolává, že pro potíže se zraněním lýtkového svalu netrénovala rozehrávačka Vrančič, která ve vítězných zápasech byla jedním z klíčů dobrého výkonu celého týmu.

Rozhodně by mohlo být utkání vyrovnané. I to bude úspěchem a pro ženy Strakonic by bylo velkým zadostiučiněním porušit dosavadní vzájemnou bilanci.