Extraligové mladší dorostenky BK Strakonice navázaly na úspěch svých starších spoluhráček z minulé sezony a postoupily mezi čtyři nejlepší cel〜ky ve své kategorii.

Ve čtvrtfinále play off v sobotu potřetí porazily pražský Sokol Nusle a zajistily si tak postup do final four.

Strakonice – Nusle 59:46 (21:22). Družstvo čekal nejtěžší krok – potvrdit vítězství v sérii a postup na Přebor ČR. Diváci sledovali velmi urputný a silový basketbal. V prvním poločase se ve vedení střídali oba soupeři, o půli děvčata ztrácela bod. Nástupem do třetí čtvrtiny Strakonice odskočily na rozdíl deseti bodů a ten udržovaly až do konce utkání.

Body: Kušlitová 14, Linhartová 10, Stará, Štípková 9, Křiváčková 8, Brücklerová, Vojtová 4 a Filková 1.

Základ úspěchu družstvo položilo před třemi týdny, kdy na půdě soupeře dvakrát uspělo, a to 78:72 a 66:36, čímž se ujalo vedení 2:0 na zápasy.
První utkání bylo vyrovnané a děvčata musela ve druhém poločase obracet nepříznivý stav. Střelecky zářila Stará, autorka 33 bodů. V následujícím duelu se Strakonice prezentovaly kvalitní týmovou obranou a od poločasu bylo o vítězi rozhodnuto.

Do čtvrtfinálových bojů naskočilo dvanáct hráček a takto se podělily o vstřelené body: Stará 54, Kušlitová 51, Linhartová 39, Štípková 22, Křiváčková 20, Vojtová, Brücklerová, Ovsíková, Kopalová 4, Filková 3, Kabourková a Hanzlíková.

Přebor ČR se odehraje 11. až 13. května v Hradci Králové a kromě domácích hráček budou strakonickému družstvu soupeřem Gambrinus Brno a Slovanka Praha.