Projekt Autoklub Rally Talent 2016 je zaměřen na hledání nových talentů motorsportu ve věku 18 – 23 let.
Zájemci, kteří chtějí zkusit své štěstí v rally sportu a rozjet svou závodní kariéru s Autoklubem ČR, se stále ještě mohou hlásit na oficiálních stránkách www.rallytalent.cz. V hodnotící komisi bude opět jeden z předních českých závodníků rally Václav Pech.
Do druhého kvalifikačního kola je právě přihlášeno již více než deset zájemců, jejichž motivační videa si můžete prohlédnout na http://www.rallytalent.cz/rallytalent/registrovani/letiste-kadov-u-obce-pole-31-5-2015.
Z prvního kvalifikačního kola soutěže Autoklub Rally Talent 2016, které se odehrálo na slalomové trati v Biskupicích u Luhačovic, postupují do kola národního Václav Černín a Adam Březík.
V průběhu sezony 2015 se dále mohou svými výsledky kvalifikovat licencovaní jezdci ve věku 18 – 25 let do projektu Autoklub Rally Star 2016 a zaparkovat tak mezi hvězdami. Veškeré informace k projektu včetně pravidel naleznete na oficiálních webových stránkách www.rallystar.cz.
Partnery obou soutěží, které pořádá Autoklub České republiky, jsou agentura BPR – Bohemia public Relation spolu se svou divizí Rallye Event, online zpravodajství ze světa rallye eWRC a specializovaný motoristický magazín Rally.
Další informace je možné získat prostřednictvím e-mailu adresovaného na adresy rallystar@autoklub.cz a rallytalent@autoklub.cz.