Nehoda se podle policejních informací stala kolem půl sedmé večer za Lnáři ve směru na Tchořovice.
Jak sdělila mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů, jeden člověk srážku aut nepřežil. "Další tři osoby, z toho dvě děti, utrpěly zranění," uvedla Vendula Matějů.

Na místě zasahují záchranné složky, přistál i vrtulník letecké záchranné služby. Nasazeni byli jak profesionální hasiči z Blatné, tak i místní dobrovolná jednotka a rovněž v rámci mezikrajské výpomoci profi sbor z Nepomuku.

"Hasiči jednu osobu vyprošťovali a následně resuscitovali. Dále asistovali při ošetření a transportu dalších zraněných," doplnila Vendula Matějů.

Jak upřesňuje policejní mluvčí Lenka Krausová, střetla se zde vozidla Škoda Octavia a Volkswagen, jehož řidič na místě zemřel. Ve druhém vozidle cestovali tři lidé, kteří byli převezeni k dalšímu ošetření. 

Podle místa nehody lze usuzovat, že řidička Škody Octavia jela z Blatné na Tchořovice a proti ní jel v protisměru řidič s vozem Volkswagen. „Řidič druhého jmenovaného vozu jel zřejmě rychleji a při průjezdu zatáčky se se svým vozem dostal do protisměru, kde se čelně střetl se Škodou Octavia,“ uvedla Lenka Krausová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie ČR.

Kvůli vyšetřování nehody bude silnice odhadem uzavřena do 22.30 hodin.