15:24 hodin - Tři nehody během patnácti minut, taková je aktuální bilance v nehodovosti na jihu Čech. Se zraněním skončil střet opět hned tří vozidel v Českých Budějovicích. K nehodě došlo kolem 15. hodiny v ulici Dobrovodská. V silném provozu zde počítejte se zdržením zrhuba pět minut, a to přibližně do 17:15 hodin.

O několik minut dříve by měla být doprava bez omezení ve Školní ulici v Hrdějovicích a v Nové ulici v Českých Budějovicích, kde kolem 15. hodiny došlo k nehodám osobních vozidel bez zraněníosob.

14:30 hodin - Na Prachaticku došlo k další nehodě. Pět minut před půl třetí byla nahlášena nehoda dvou osobních vozidel na silnici II/141 ve Starých Prachaticích. S případným omezením provozu počítejte v místě nehody zhruba do půl páté odpolední.

13:40 hodin - Záchranáři vyjížděli k nehodě dvou osobních aut na silnici II/144 u Cluman na Prachaticku. Krátce po půl druhé odpoledne došlo k nehodě, která momentálně omezila provoz na frekventované silnici. Probíhají záchranné a vyprošťovací práce. Omezení dopravy zde bude podle aktuálních informací bude zhruba do 15:45. Osobní vozidla policisté pouštějí kyvadlově, větší vozidla musejí počkat. Nehoda si podle všeho vyžádala jedno lehké zranění.

12:56 hodin - Jen necelou hodinu byl na jihočeských silnicích relativní klid. V půl jedné po obědě už ale opět vyjížděli policisté v Českých Budějovicích k další nehodě. Tentokrát se jedná o hromadnou nehodu tří osobních vozidel v Nádražní ulici. Místem projíždějte opatrně a s možným omezením v dopravě zde počítejte zhruba do 14:35 hodin.

A bouralo se také v Kamenné Újezdu. V ulici Na Dolech narazilo osobní auto do sloupu. I tady počítejte s možným omezením přibližně do 14:45 hodin.

11:46 hodin - Řidiči projíždějící Mirovickem musí počítat přibližně do 12.50 hodin s omezením dopravy u Řetče. Příčinou je dopravní nehoda, která se tam stala v 9.45 hodin. "Došlo tam k čelní srážce dvou osobních vozidel, při které byly zraněni lidé. Na místě byly sanitky a vrtulník," uvedla písecká policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová. Policisté nehodu prošetřují a také řídí dopravu.

11:22 hodin - Nehoda tří osobních vozidel komplikuje aktuálně dopravu v Českých Budějovicích také na Strakonické u prodejny SIKO. Dopravní situace. Také zde je silný provoz, s omzením dopravy vzhledem k vyšetřování nehody a odstraňování jejích následků počítejte přibližně do 13:10 hodin. I tato nehoda se obešla bez zranění osob.

10:56 hodin - ve stejný okamžik přijali policisté hlášení o dvou doptravních nehodách. V 10:50 hodin se střetla dvě osobní vozidla v Českém Krumlově v ulici Pod sv. Duchem. A bouralo se opět v Českých budějovicích, tentokrát hned tři osobní vozidla se střetla v Českém Vrbném u Globusu. Je zde silný provoz, tak opatrně. Obě nehody se obešly bez zeanění, ale mohou omezit dopravu zhruba do 13. hodiny.

10:35 hodin - Bez zranění skončily další dvě nehody. V prvním případě se jednalo o havárii osobního vozu do svodidel na silnici I/24 v obci Majdalena na Jindřichohradecku. Vzhledem k silnému provozu buďte opatrní. V místě nehody počítejte s omezením dopravy zhruba do 12:25 hodin. Druhá nehoda bez zranění je hlášena z ulice Jana Štursy v Českých Budějovicích. Nehoda osobního a nákladního vozidla může zkomlikovat dopravu zhruba do 13:15 hodin.

Na přechodu pro chodce v ulici J.P. Koubka byl sražen muž (83). Utrpěl vážné zranění hlavy, prosto byl letecky transportován na traumatologii do českobudějovické nemocnice. "Byl při vědomí," řekla policejní tisková mluvčí Štěpánka Uhlířová. Příčiny nehody policie vyšetřuje.

S evakuací na Soumarském Mostě pomáhali i hasiči z Lenory.
Z tábořiště Soumarský most hasiči evakuovali osm lidí

Již krátce po sedmé hodině ranní byla hlášena nehoda dvou osobních vozidel na Českobudějovicku u Plavu na silnici III/15529.

Jen o několik minut později přijali policisté informaci o nehodě na Táborsku. I zde vyjížděli ke střetu dvou osobních aut spolu s policisty také záchranáři. Nehoda se stala v Sezimově Ústí v ulici Světlogorská.

Kolem tři čtvrtě na deset došlo k čelnímu střetu dvou osobních vozidel u Mirovic na Písecku. S možným omezením dopravy v místě nehody počítejte zhruba do 11:50 hodin.

Aktuálně poslední nehodu řeší policisté u Velešína. Pět minut po desáté hodině havarovalo nákladní vozidlo na silnici III/15710 v Průmyslové ulici. Havarované vozidlo částečně zasahuje do komunikace.