Na úterý 2. května od 18 hodin připravili ve Šmidingerově knihovně setkání s dvěma zajímavými ženami - Julii Chadimovou, perníkářkou, lektorkou lidových řemesel, Marcelou Mikovou, pedagožkou a sbormistryní.

Perníkářka Julie Chadimová a sbormistryně Marcela Miková.Zdroj: Deník / Petr Škotko"Dámy budou hovořit o svých cestách k tvoření, k hudbě a o mnohém dalším. Upozorňujeme, že pořad začne výjimečně až v 18 hodin. Začátek jsme posunuli kvůli vernisáži výstavy fotografií, která bude probíhat ve stejný den na hradě od 17 hodïn. Tudíž zájemci, kteří by se chtěli zúčastnit obou akcí, budou mít příležitost," uvedla za knihovnu Ivana Johnová.

Cyklus besed Vícehlasy aneb Mimořádná setkávání s inspirujícími osobnostmi probíhá ve Šmidingerově knihovně již druhým rokem. Hlavní myšlenkou je zvát dvojice nebo trojice účinkujících zároveň tak, aby se k sobě hodili, doplňovali se, sami měli radost ze setkání a aby předávané informace inspirovaly nejen publikum, ale i účinkující navzájem. Jsou to pořady široce tematicky zaměřené: zahrnují umění, psychologii, filosofii, ekologii, kulturu…

Výstava strakonických fotografů bude k vidění od 3.do 28. května.
Strakoničtí fotografové se seznámili díky výstavě

Ze všech Vícehlasů jsou pořizovány záznamy, které jsou ke shlédnutí na internetu. Mezi hosty byli například Táňa Fischerová, Jan Konfršt, František Novotný, Jaroslav Krček, Jaroslav Dušek, Vladimír Vogeltanz a další. Na Vícehlasech 6. června budou hosty Sylva Daníčková a Alfréd Strejček. Zářijové Vícehlasy by měly být s paní Marií Retkovou a panem Jiřím Chalupou, kterého si mnozí vybaví z dětství jako moderátora Studia Kamarád.