Návštěvníci se mohou těšit na zajímavý program, na kterém se budou podílet nejen příslušníci Armády České republiky, nýbrž i složky Integrovaného záchranného systému, kluby vojenské historie, zájmová sdružení a řada dalších.
Horkou novinkou ve srovnání s minulými ročníky bude ukázka vyšší pilotáže letounu L-159 z 21. základny taktického letectva v Čáslavi. Poprvé se této akce zúčastní i BESIP Ministerstva dopravy – tým silniční bezpečnosti Jihočeského kraje. Návštěvníci si tak budou moci na vlastní kůži vyzkoušet reakční dobu řidiče na autotrenažéru a cyklotrenažéru či působení alkoholu a drog na pohyb člověka za pomoci takzvaných alkobrýlí.
Po velkém úspěchu z loňska je i v letošním roce plánována ukázka vrtulníku Mi-24 a průlet letounů JAS-39 Gripen. Příslušníci Centra vojenské kynologie z Chotyně zase předvedou, co všechno umí a zvládnou jejich čtyřnozí kolegové.
Jako každý rok si na své přijdou zejména milovníci vojenské techniky. Kromě protiletadlových systémů, kterými disponuje strakonický útvar, bude k vidění například i samohybná kanónová houfnice DANA z 13. dělostřeleckého pluku v Jincích.
Svou techniku, výstroj a výzbroj představí příslušníci Hasičského záchranného sboru Strakonice, Policie ČR, městské policie a vojenské policie z Tábora. K vidění budou letadla místního aeroklubu. Plánovány jsou i ukázky vojenského bojového umění MUSADO, ukázky zbraní a spojovacích prostředků. Členové vojenského historického klubu Čeští lvi vystaví na letišti dobový tábor a předvedou dynamickou ukázku bojové operace z druhé světové války. Účast potvrdili i příslušníci airsoftového klubu. Do akce se rovněž zapojí zaměstnanci českobudějovického rekrutačního pracoviště, na které se s dotazy mohou obrátit případní zájemci o službu v Armádě ČR. Chybět nebudou ani stánky či tradiční „rakeťácký" guláš.

Program:
1. ukázkový prostor: asfaltová a travnatá plocha + letové ukázky
9.00 zahájení
9.15 ukázka bojového umění MUSADO
9.30 dynamická ukázka Hasičského záchranného sboru Strakonice
10.00 přílet vrtulníku Mi-24
10.15 ukázka bojového umění MUSADO
10.35 ukázka výcviku služebních psů z Centra vojenské kynologie Chotyně
11.00 ukázka pilotáže letounu L-159
12.00 průlet letounů JAS-39 Gripen
12.30 ukázka bojového umění MUŚADO
13.00 odlet vrtulníku Mi-24
2. ukázkový prostor: pískovna
11.20 rekonstrukce bitvy z 2. světové války (KVH Čeští lvi)
11.50 dynamická ukázka sil a prostředků 25. protiletadlového raketového pluku.