Více než pět tisíc lidí zaujala zejména výstava Lega. Do 15. října je nyní ve výstavních prostorách hradu k vidění expozice Růženy Peškové Od nostalgie k abstrakci, soubory fotografií Josefa Benedika a Nevyslovovaná genocida Davida Sládka.„ Přijďte se v úterý 26. září v 16 hodin podívat do Jelenky strakonického hradu na vernisáž k zahájení výstavy Strakonické Retro, “ láká pracovnice muzea Zuzana Pekárková.
Blatenské muzeum nabízí stálé, krátkodobé a pouliční výstavy. Letní expozici navštívilo 1100 lidí a výstavními prostory tedy v průběhu šesti výstav prošlo celkem1700 návštěvníků. „Pouliční expozice Jan Palach 69‘ skončila v neděli 24. září a nyní uvidíte foto výstavu Identita,“ informuje Petr Chlebec z blatenského muzea.

Také Městské muzeum ve Volyni umí přilákat obdivovatele umění. Letos výstavami v tvrzi a na radnici prošlo kolem pěti tisíc návštěvníků. „Prodlužte si voňavé léto a navštivte výstavu k 110. výročí založení Včelařského spolku, která potrvá už jen do konce září a fotografie z doby rakousko-uherského mocnářství i s jejich dobovými příběhy pod názvem Poctivé C. K. časy ve Volyni. Také je v nabídce sbírka keramiky, která je prezentací mravenčí práce Jaroslava Marka,“ pozval návštěvníky ředitel muzea Karel Skalický

Městské muzeum a galerie Vodňany nabídlo v červenci a srpnu pět výstav, kterými prošlo celkem 3 685 lidí. „Aktuálně můžete vidět dvě fotografické výstavy. Michala Kočana a Lukáše Ptáčka s foty k jejich připravované knize o Vodňanech, která potrvá do 15. října. Do 8. října jsou v sálech galerie k vidění fotky Karla Burdy,“ sdělil pracovník muzea Miloslav Vaněček.
Autor: Lenka Pokorná