Že ne? Přijďte na výstavu Petra Borovičky a nechte se vtáhnout časovou smyčkou do minulosti.

Fotografie ke konfrontaci lokalit čerpal autor z archivu Muzea středního Pootaví. Nejmladší zakomponované snímky se datují do období konce druhé světové války, nejstarší do konce 19. století.

„Viděl jsem něco podobného na výstavě o Paříži, moc mě to zaujalo. Město Strakonice se totálně změnilo, je tam spoustu zákoutí, která už neexistují, takto se dají blíže historicky přiblížit,“ řekl autor.

Fotografické konfrontace minulosti se současností jsou k vidění v galerii Artwall - pod otevřeným nebem v Želivského ulici ve Strakonicích. Vernisáž hudbou na hangdrum doprovodil Vašek Braun. Výstava potrvá do 5. srpna.

O autorovi:Strakonický rodák Petr Borovička, je vystudovaný právník, utíká od paragrafů do tvořivého světa fotografií už od roku 2004. V roce 2015 a 2016 získal za své fotografie pořízené na Šumavě a v okolí Strakonic čestná uznání v mezinárodní fotografické soutěži International Fotography Adwards. Letos v květnu byly jeho minimalistické fotografie k vidění na výstavě dvanácti umělců z okolí z názvem Fotografové Strakonice.