Dva body mají z dosavadních tří kol krajské ligy hokejisté Strakonic. Mohlo jich ale být určitě více. Třeba i plný počet. Všechny duely měl totiž tým rozehrané dobře.

S tím souhlasil i trenér Jiří Beneš. „Bohužel jsme zápasy nedokázali dotáhnout. Ani sami nevíme, co se děje. Možná je to daň za nezkušenost – mančaft je mladý. Možná je to také nesoustředěnost v rozhodujících momentech utkání. Tým je nevyzrálý a toto vše se teprve učí," vysvětlil kouč.

Tým od Otavy prohrál první utkání doma s Humpolcem 3:5, když otočili z 0:2 na 3:2. Pak však přestal hrát. Ve druhém duelu hostil béčko Tábora, nad kterým vedl po úvodní třetině 2:0, jenže soupeř srovnal a domácí uspěli až na nájezdy. Třetí utkání v Milevsku přineslo nakonec debakl 3:7 – přestože Strakoničtí ve 45. minutě vedli 2:1. Jenže následně kraloval soupeř a hosté se sesypali.

Co měly všechny dosavadní zápasy společného? „Pozitivní rys je, že tým se dokáže připravit a přestože se nedaří, dokáže hru změnit a i když těžce, dokáže se prosadit. Z toho negativního tam potom přijde ale herní výpadek, nedokážeme si poradit s relativně jednoduchými věcmi a soupeř nás pokaždé dokáže potrestat," konstatoval Jiří Beneš.

A co si mužstvo řeklo po posledním utkání v Milevsku? „S hráči jsme o tom samozřejmě mluvili, řešili jsme to spíše individuálně ohledně přístupu k utkání a koncentrace na celý zápas. Do budoucna se chceme těchto zaváhání vyvarovat – sráží náš poměrně slušný výkon. Jsou to velké výkyvy."

V sobotu od 17 hodin hostí mužstvo David servis České Budějovice, který je favoritem na celkové prvenství. V minulém kole měl volný los, předchozí dvě utkání vyhrál a má tak šest bodů. „Tento zápas po výpadku v Milevsku bohužel nepřišel ve vhodnou dobu. Víme, že hrajeme s favoritem celé soutěže. Nicméně se snažíme připravit maximálně poctivě a každé utkání začíná od nuly," zmínil se trenér.

Strakoničtí mají aktuálně dva hráče zraněné – od zápasu s Táborem B Kurečku a druhý týden je mimo hru také Binder. Případné změny v sestavě (ve složení pětek) budou tedy spíše vynucené.