Jen bod získali z utkání 5. kola krajské ligy hokejisté Strakonic. Doma v neděli 19. října hráli nerozhodně 3:3 s Českým Krumlovem v normální hrací době, pak podlehli na nájezdy. V tabulce je tým od Otavy čtvrtý s 10 body.

V první třetině byla převaha na holích domácích hráčů, kteří také odcházeli do kabin po první siréně s těsným náskokem. Od druhé části převzali iniciativu hosté a otočili krátce po polovině utkání na 1:2. V poslední minutě třetiny se však Strakoničtí zase dotáhli – a začínalo se od znovu.

Sedm minut před koncem se miska ještě jednou přiklonila na stranu medvědů, ale domácí v 57. minutě odpověděli – a o vítězi se rozhodovalo v nájezdech.

V nich hostující Radek Lukeš vychytal domácí střelce, zatímco hostující Kadlec i Miroslav Lukeš uspěli.

Komentáře trenérů:

Pavel Hejl, Strakonice: „Všechny tři góly jsme dostali v oslabení, takže na vylučování se budeme muset zaměřit. Vybavujeme se s rozhodčím a zbytečně faulujeme, to vyplývá z toho, že nechceme udělat krok navíc. I když pár faulů si rozhodčí Svoboda vymyslel, polovina jich však byla. Musíme klukům zdůraznit, aby bruslili a stále hráli. Krumlov mě ničím nepřekvapil, hrál jednoduše a agresivně. Při hře pět proti pěti jsme ho dokázali pokrýt, při přesilovkách rozhodla jedna lajna. Samostatné nájezdy jsou loterie. Gólman Myslivec byl v zápase fantastický, ale první branku v nájezdech od Kadlece byla jednoduchá. Radek Lukeš byl na druhé straně klidnější a prodal svoji zkušenost."

Vilém Migl ml., Český Krumlov: „Bylo nás zase málo, a tak jsme tentokrát museli sáhnout do juniorky, odkud jsme si vytáhli Havlíčka, se kterým jsem hrál v jedné obraně. Nezačali jsme dobře a celá první třetina byla z naší strany vlažná. Od druhé jsme se ale zvedli a po zbytek zápasu už byli lepší, ale neproměnili jsme hodně šancí. Z toho pohledu je remíza ztrátou, ale nakonec dva body ze Strakonic rozhodně mají váhu. Velice dobře chytal Lukeš, což jen potvrdil v nájezdech, kdy nepustil gól."

V sobotu čeká Strakonické venkovní utkání na ledě David servisu České Budějovice, který je momentálně druhý s 11 body. Půjde o reprízu finále play off z minulé sezony.

Fakta

Krajská liga – 5. kolo: Strakonice – Český Krumlov 3:4 SN (1:0, 1:2, 1:1 – 0:1). Branky: 18. Kašpar, 40. Růžička (Čadek), 57. Srb (Růžička) – 25. M. Lukeš (Uhlíř), 35. Kadlec (M. Lukeš), 53. Vondřich (Kadlec, Štěpán), rozhodující nájezd Kadlec. Rozhodčí: Svoboda – Mareš, Jirovský. Vyloučení: 12:7, navíc Major, Kašpar a Ondrejec (všichni Strakonice) 10´OT. Využití: 0:3. Oslabení: 1:0. Diváků: 350.

Sestava: Myslivec – Hřebíček, Kašpar, Kovář, Ondrejec, M. Hrubý, Gross, D. Papež – Křenek, Růžička, Čadek – Andrle, Major, Binder – Bazgier, Srb, Kurečka. Střídali L. Hrubý a Škoda. Připraven byl náhradní brankář Havelec.