Z šesté příčky půjdou do nadcházejícího play off krajské ligy hokejisté Radomyšle. V posledním 22. kole základní části podlehli v sobotu 6. února na ledě vedoucího David servisu České Budějovice 3:7 (2:0, 0:2, 1:5) a navíc dosud šestý Humpolec doma porazil Veselí nad Lužnicí 4:2 a posunul se na páté místo.

Radomyšl vyzve ve čtvrtfinále vyřazovací části třetí Milevsko, kterému dvakrát podlehla (venku 2:3 a doma 1:5). „Čtvrté místo jsme si prohráli už na začátku letošního roku. Jdeme na Milevsko, což může být výhoda i nevýhoda – hráli jsme s ním nedávno a víme co očekávat. Ovšem je úplně jedno s kým hrajete, protože nemůžete uspět, pokud nepodáte zodpovědný a stoprocentní výkon," prohlásil trenér Radek Volf.

Závěrečné utkání s lídrem soutěže začali hosté výborně a v 6. minutě vedli po trefě Mošovského a ve 13. minutě zvýšil tento hráč už na 2:0. „Hráli jsme velmi dobře padesát minut, zaskočili jsme David servis dobře organizovanou obranou. Kluci to dobře zvládali, snad poprvé jsme dodržovali, co jsme si řekli," pochvaloval si kouč.

I ve druhé části měli hosté řadu šancí a chodili do brejků. Ale ze čtyř obrovských příležitostí nevyužili žádnou, naopak dvakrát skórovali domácí slepenými góly ve 27. a 28. minutě. „Kdybychom něco dali, myslím, že zápas bychom urvali v náš prospěch. Jenže ve třetí části přišly chyby, které by se stávat neměly," konstatoval kormidelník.

Ve 42. minutě se Radomyšl dostala brankou Vlka znovu do vedení, ve 49. minutě Českobudějovičtí vyrovnali a poté skórovali ještě čtyřikrát – v 53., 56., 57. a 59. minutě. „Výsledek vypadá hrozně a je pro nás krutý. Odehráli jsme kvalitní zápas. Jenže jsme trefili čtyři tyčky a nezvládli jsme ani dvě přesilovky, ve kterých jsme inkasovali," poznamenal Radek Volf.

Přesto své svěřence chválil. „Jeli jsme k zápasu s tím, že si vyzkoušíme bránění, které se nám padesát minut dařilo. Ale soupeř měl kolikrát i víc štěstí a napadalo mu to tam," shrnul utkání kouč písecké farmy.

Tento pátek je na programu první zápas vyřazovací části Milevsko – Radomyšl, a to od 19 hodin. V neděli se pak hraje v Písku odveta od 15.30 hodin. Případný rozhodující třetí zápas by se hrál v Milevsku.

Sestava: Kafka – Mazanec, Ruda, R. Volf. ml., Kudrna, Kurz, Frühauf – Gába, Stropnický, Mošovský – Jungbauer, Řehoř, Vlk – Klas, Koupal, Šimoník – Jiřinec.