Strakonicím teď s každým zápasem, který prohraje, klesá šance na postup do play off. Hodně se jim vzdálil v minulém kole, kdy doma nepochopitelně podlehly Milevsku 4:7, když vedli ve třetí třetině 4:0…

Navíc Vimperk porazil Veselí nad Lužnicí a na osmém místě má 15 bodů. Tým od Otavy na něj tak nyní ztrácí už sedm bodů, což je víceméně tolik, kolik uhrál dosud ve třinácti zápasech (8 bodů).

A že by Strakoničtí na tomto trendu něco změnili v tomto kole, to je spíše utopie. V sobotu 12. prosince totiž zajíždějí na led vedoucího David servisu České Budějovice, který vyhrál všechna svá utkání a je v čele tabulky.

V jiné pozici je naopak Radomyšl jako druhý okresní zástupce. V tabulce je čtvrtá a má ještě šanci si polepšit, ačkoliv se zdá, že druhé Veselí nad Lužnicí i třetí Český Krumlov své postavení udrží. Ale čtvrtá příčka by pro farmu Písku také byla hodně dobrá, do play off by šla s výhodou domácího prostředí.

Důležitý krok může udělat v sobotu, kdy v písecké hale už od 13.40 hodin hostí pátý Humpolec. Ten má o dva body méně. Soupeři tak hrají vlastně o „šest" bodů.