Co všechno obnášel nováčkovský kemp Colorada?
Kemp byl osmidenní a jeho součástí byly všechny fyzické i psychické testy, které hráči v NHL musí podstoupit. Klub chce o každém hráči vědět co nejvíce a mít jasno, na čem je třeba zapracovat. V testech se nijak nesoutěží. Trenéři si je ale potom vyhodnotí a řeší se s jednotlivými hráči, co je třeba zlepšovat.

Kromě testů byly součástí kempu také zápasy?
Ano. Byli jsme na nováčkovském turnaji v San José. Hráli tam většinou mladí kluci, ale i starší hráči, kteří už měli zkušenosti z NHL. Včetně cestování to bylo docela náročné.

Na klasické tréninky už čas nezbyl?
Měl jsem o jeden trénink navíc, protože první zápas turnaje jsem strávil jen na tribuně. Měli jsme jeden trénink v domácí hale v Denveru a jeden v San José. To bylo všechno. Jinak se vše řešilo buď individuálně na ledě, nebo bylo jen krátké zapracování před zápasem.

Kolik jste odchytal utkání?
Jedno proti Arizoně. Hráli jsme v turnaji celkem tři. Všechna jsme prohráli, což bylo trošku zklamání.

Jak se vám vedlo v duelu s Arizonou?
Prohráli jsme 3:4 v prodloužení. To mě mrzelo. Se svým výkonem jsem ale byl spokojený. Hraje se tam opravdu výrazně jiný hokej. Všechno je o dost rychlejší, hřiště jsou menší. Každý se rval o smlouvu, takže zápasy byly dost vyhrocené. Rozhodčí jsou tam trochu povolnější. Absolutně neřeší nějakou posunutou branku, nastřelení do helmy nebo hráče v brankovišti. Maximálně ho vykáží, ale nic se nepíská. S tím jsem se první třetinu dost těžko srovnával a musel jsem se rychle přizpůsobit. Co bylo na tréninku, to bylo v zápase ještě o sto procent intenzivnější. Zápas jsem si ale nesmírně užil a se svým výkonem ve druhé a třetí třetině jsem byl hodně spokojený. Jenom škoda, že jsme prohráli v prodloužení.

Kolik vás bylo v týmu gólmanů?
Tři.

S čím jste se s vedením Colorada rozloučili?
Většina nováčků tam zůstávala na hlavní kemp. Já jsem byl ale domluvený, že odcestuji zpátky, protože už nám začínala soutěž. S tím počítali, takže jsem letěl ještě s několika kluky domů. Rozloučili jsme se s tím, že se na mě někdo přiletí podívat. I když to v první třetině zápasu trochu drhlo, tak jsem se jim prý líbil. S mým výkonem byli spokojeni. Řekli mi, na čem mám zapracovat, a že mě budou sledovat. Uvidíme, co bude třeba za rok.

Da Havířova už jste cestoval s Motorem jako dvojka. Kdo bude chytat ve středu v Benátkách nad Jizerou?
Uvidíme. To je na rozhodnutí trenérů. V Havířově bylo dané, že bude chytat David Gába, protože první dva zápasy odchytal výborně. Sledoval jsem je v Americe přes internet. Navíc já jsem byl docela unavený po cestě. Kdo nastoupí v Benátkách, se teprve uvidí.