První třetina gól nepřinesla, oba týmy se v útočném pásmu dobře pokrývaly. Ve druhé třetině dali domácí gól už po 22 vteřinách, po lehce prohraném buly skončilo nahození Štycha v horním rohu Špilerovy branky.

Ve 35. minutě vybojoval za brankou Bazgier puk a předložil jej jako na podnose před branku Čadkovi, který pouze nastavil hůl a po ledě vyrovnal na 1:1.

Ve 45. minutě při hře čtyř proti čtyřem šikovně tečoval strakonický Paukner nahození Kováře a hosté vedli. Jenže za 24 vteřin bylo srovnáno, na třetí Čunátovu dorážku již nemohl Špiler dosáhnout. Rychlé vyrovnání jako by Strakonice zmrazilo a zejména útočníci prohrávali souboje a nechali domácí kombinovat ve třetině, jak potřebovali.

Výsledkem byla ve 46. minutě další branka ve Špilerově síti z hole Poucha. Vzápětí hráli domácí přesilovku a opět přišla další branka, tu si připsal Müller. Během minuty a půl tak dali domácí tři branky a otočili výsledek. V 51. minutě hráli domácí další přesilovku a opět Müller zvýšil.

V 53. minutě střílel přesně Pouch a stejný hráč dal i sedmou branku. V závěru Čadek jen upravil na konečných 7:3.

Komentář trenéra Jiřího Beneše: „Sami pořádně nevíme, co se po našem vedení 2:1 stalo. Jestli jsme se lekli možnosti dobrého výsledku… Nebo jsme si mysleli, že to půjde samo… Udělali jsme prostě několik hrubých chyb při bránění a soupeř je dokonale využil. Od gólu na 4:2 se už pak jen zápas dohrával – chyběly síly cokoliv udělat. Ale rozhodující moment bylo bleskové vyrovnání soupeře na 2:2."

Sestava: Špiler (56. Myslivec) – Kovář, Hřebíček, Řehoř, Kloud, Papež, Kašpar, Kordík, Bazgier, Major, Čadek, Andrle, Dlouhý, Vavřík, Srb, Paukner, Křenek.

MILOŠ VRÁTNÝ, ROMAN HEIMLICH