Jihočeši mají na marodce kromě kapitána Květoně také trio obránců Mucha, Pýcha a Žovinec. Trenéři tak měli k dispozici pouze šest beků, do základní rotace se dostali Mazanec se Zíbem. V útočné vozbě byli ve čtvrté formaci junioři Šulek s Doktorem. Do branky se po dvouzápasové absenci vrátil Gába (a vedl si výborně).

Motor měl doslova raketový vstup do utkání a už po pětasedmdesáti vteřinách hry vedli. Postarala se o to v úvodní přesilovce zápasu slovinská dvojice v českobudějovických barvách. Pavlinovu střílenou přihrávku od modré Pajič usměrnil za záda gólmana Lukeše.

V 7. min. se situace opakovala. Znovu přesilovka, Chovan našel mezi kruhy volného Pajiče a slovinský šikula mířil přesně k tyči – 2:0. Domácí měli nadále navrch, ale gólově už se do konce úvodní třetiny prosadit nedokázali. Také proto, že Vráblíkova bomba mířila těsně vedle.

Na druhé straně měl kontaktní gól na své holi Chlouba, pozorný Gába však jeho sólo vychytal.

Po změně stran tempo hry malinko opadlo. Více začali hrozit také hosté, ale malinkatý kouzelník v domácí brance potvrzoval, že má v těchto dnech skutečně výtečnou formu. Úroveň zápasu ale spadla výrazně dolů. Motor se totiž přizpůsobil hře hostí. Z hlediště se začal ozývat i pískot, což v Budvar aréně nebývá zrovna obvyklé. Až devatenáct vteřin před druhou sirénou zvýšil na 3:0 s přispěním hostujícího obránce Rob.

Domácí celek si ale nadále koledoval a ve třetí třetině přišel trest. Gábou vyražený kotouč dopravil za jeho záda v přesilovce ve 45. min. Hlava a rázem to bylo zase jen o dva góly.

Jenže Motor nechtěl připustit žádnou komplikaci a ani ne za dvě minuty to bylo už 4:1. Po Nouzově střele v početní výhodě napálil do odkryté klece odražený kotouč Rob. Na konečných 5:1 upravil ve vlastním oslabení Pavlin.

Branky a nahrávky: 2. Pajič (Pavlin, Vráblík), 7. Pajič (Chovan, Vráblík), 40. Rob (Pavlin, Vráblík), 47. Rob (Nouza, Fillman), 58. Pavlin – 45. Hlava (Chlouba, Černý). Vyloučení: 6:8, využití: 3:1, v oslabení: 1:0. Rozhodčí: Battěk – Krátký, Šmika. Diváci: 5598.
ČEZ Motor: Gába – Suchánek, Filllman, Pavlin, Vráblík, Mazanec, Zíb – Nouza, Rob, Čermák – Chovan, Pajič, Heřman – Kuchejda, Škoda, Babka – Šulek, Doktor, Žálčík. Trenéři Stavjaňa a Štrba.

Hlasy trenérů – Martin Štrba (Motor): „Dva rychlé góly v přesilovkách nám paradoxně uškodily. Přestali jsme hrát. Kadaň měla dobrý pohyb a důraz. Ve druhé třetině byla lepší. Třetí už jsme odehráli zase dobře."

Jaroslav Beck (Kadaň): „Bavili jsme se o tom, jak jsou Budějovice silné v přesilovkách, a přitom si necháme dát dva hned na úvod zápasu dva góly ve vlastním oslabení. Velice slušně jsme odehráli druhou třetinu, ale z nepozornosti si dáme třetí vlastní gól. Ve třetí už si domácí vítězství kontrolovali."