Dvakrát se střetnou se svým prvoligovým rivalem z Kladna. Dvojzápas je čeká také s extraligovými soupeři Pardubicemi a Plzní. Existuje varianta, že by se domácí zápas s Plzní 22. srpna uskutečnil ve Strakonicích. „Strakoničtí mají nějaké oslavy a oslovili nás i Plzeň, jestli bychom tam náš vzájemný zápas neodehráli. Ještě to ale není potvrzené," informuje Sailer.

Jihočechy čeká také zajímavý souboj na ledě účastníka převážně rakouské mezinárodní EBEL ligy ve Znojmě, ale největší pozornost poutá 11. srpna domácí přátelský zápas s reprezentaci Jižní Korey, která se chystá na olympijské hry v Pchjongčchangu 2018.

Michal Chovan
Útočník Michal Chovan opouští ČEZ Motor a vrací se domů na Slovensko


Plán přípravných zápasů ještě nemusí být úplně uzavřený. „Pokud by se objevila možnost zahrát si především doma s nějakým atraktivním soupeřem v přijatelném termínu, tak bychom se tomu po dohodě s trenéry asi nebránili," připouští provozní ředitel.

Prioritou bylo najít kvalitní soupeře, kteří by mužstvo v přípravném období co nejlépe prověřili. „Vzhledem k tomu, že jsme díky baráži měli delší sezonu, tak jsme výběr soupeřů měli trochu omezený. Jsme rádi, že jsme se domluvili s extraligovými kluby Plzní a Pardubicemi. Vítáme i utkání ve Znojmě. Máme dohodu, že příští rok přijede Znojmo k nám," chválí si Sailer.

Atraktivní bude duel s korejským národním týmem. „Už loni jsme hráli díky Patriku Martincovi, který tam trénuje, s korejským týmem Anyang Halla a letos přijede dokonce národní tým, který postoupil do elitní divize mistrovství světa," představuje atraktivního protivníka.

Hokejisté Motoru v pondělí zahájili přípravu na novou sezonu.
ČEZ Motor hlásí další posilu, ze Slovenska přichází urostlý centr Peter Galamboš


Ve hře byla také účast na turnaji ve Švýcarsku. „Museli jsme to odřeknout, protože už jsme měli nasmlouvané duely, které bychom museli rušit. Hráli bychom jen jednou doma, což jsme nechtěli udělat kvůli fanouškům," vysvětluje Sailer.

Zápasový program:

úterý 8.8.: Plzeň – Motor ČB (17.30)
čtvrtek 10.8.: Pardubice – Motor ČB (17.30)
pátek 11.8.: Motor ČB – Korea (17.30)
úterý 15.8.: Motor ČB – Pardubice (17.30)
čtvrtek 17.8.: Motor ČB – Kladno (17.30)
úterý 22.8.: Motor ČB – Plzeň (17.30)
čtvrtek 24.8.: Znojmo – Motor ČB (18)
úterý 29.8.: Kladno – Motor ČB (17.30)