Prvenství Katovičtí vybojovali v dramatickém utkání s Horažďovicemi, kdy museli dotahovat už dvougólovou ztrátu.

Zápas nakonec skončil v normální hrací době 3:3 (po třetinách 1:2, 1:1, 1:0 z pohledu Katovic) a na samostatné nájezdy pak byli lepší Katovičtí, vyhráli je 2:1.

Finále bylo soubojem dvou nejlepších mančaftů po základní části, kterou ovládly Horažďovice. A lépe začaly i rozhodující souboj. Hned ve 37. vteřině je poslal do vedení Hrubý. Hra byla vyrovnaná, ale postupně přece jen získávali převahu Katovičtí, kteří byli hokejovější. A v 16. minutě se dočkali, zblízka srovnal Lusk.

Horažďovičtí působili dojmem, že se hledají, Katovice jako by měly větší chuť vyhrát. Jenže potom víceméně zničehonic strhl znovu vedení na stranu vítěze základní části Lukáš Papež v 19. minutě.

ČTĚTE TAKÉ: Hokejisté Drahonic jasně opanovali souboj o bronz

A ve 26. minutě to pro Horažďovické vypadalo ještě lépe po trefě Knetla. Hra se následně přelévala na obě strany, šance měly oba celky, ovšem své umění ukázali také oba gólmani. Ve 37. minutě se objevil sám před brankářem Vavřík, nezaváhal a snížil.

Hned na začátku závěrečného dějství ve 43. minutě vyrovnal Hora a Katovice byly opět lepší a aktivnější. Poslední desetiminutovka nabídla skvělou podívanou, hrálo se ve vysokém tempu nahoru-dolů, hra se přiostřila a obrovské šance opět měli oba soupeři. Gól už však nepadl a na řadu přišly nájezdy.

Začali je Katovičtí – hned ten první Hora neproměnil, na druhé straně byl naopak úspěšný Hrubý. Vyrovnání zařídil ve druhé sérii Vavřík, David Papež neuspěl. Před třetí sérií tak byl stav 1:1. Katovický Václav Křivanec ml. našel jako druhý recept na brankáře Tábora a když na druhé straně zneškodnil velezkušený gólman Špiler pokus Lukáše Papeže, propukla katovická radost.

Komentáře trenérů


Václav Křivanec, Katovice: „Kluky musím pochválit, všichni se zasloužili o konečné prvenství. Byl to pěkný zápas od začátku do konce, drama jak má být. Horažďovice ať si z porážky nic nedělají, přeju jim, aby se jednou také prvenství dočkali. Soutěž se vyvíjela od začátku tak, že vyhrát ji mohl kdokoliv. Každý prohrál s každým. Na finále přišlo hodně lidí, což mu dodalo na atraktivitě.“

Miroslav Přerost, Horažďovice: „Byl náš průšvih, že jsme neudrželi slibný náskok 3:1 a nakonec to dopadlo, jak to dopadlo… Přestali jsme hrát, to bylo špatně. A když soupeř snížil na 2:3, byla to z naší strany křeč, hráli jsme se strachem. Nájezdy jsme prohráli, přestože jsme jeli jako druzí a navíc jsme je začali lépe. Ale takový je sport, s tím se nedá nic dělat. Chybělo štěstí, jinak to bylo vyrovnané utkání, ale povolili jsme ve druhé třetině. Dobře také zachytali oba brankáři. Byla i výborná atmosféra, jen jsme to nebyli my, kdo mohl slavit…“

Katovice – HC Horažďovice 4:3 SN (1:2, 1:1, 1:0 – 1:0). Branky: 16. Lusk (Řezník, Hora), 37. Vavřík (Křivanec), 43. Hora (Vavřík), rozhodující nájezd V. Křivanec ml. – 1. Hrubý (M. Sosna), 19. L. Papež (D. Papež), 26. Knetl (Stehlík). Rozhodčí: M. Jílek, Vavruška – Zádamský, Beneš. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Oslabení: 1:0. Diváků: 200.

Sestavy - Katovice: Špiler (Doubek) – Hodánek, Hynek, Procházka, Lusk, V. Křivanec ml., Poláček, Řezník, Hora, Němec, Vavřík, J. Jílek, A. Papež. HC Horažďovice: Tábor – M. Sosna, Panský, T. Jílek, Sýkora, Funda, Vovčko, Knetl, L. Papež, Stehlík, Hrubý, D. Papež, Kašpar, Chovítek, Pihera.