V pátečním přípravném utkání si strakoničtí hokejisté doma poradili s Českým Krumlovem vysoko 7:1. A v neděli pak ve Vimperku zvítězili 6:1.

HC – Český Krumlov

Domácí začali náporem a už ve 3. minutě trefil tyčku Binder. Ten samý hráč o chvilku později střílel přes obránce a jeho střelu tečoval mimo dosah Lukešova betonu Kurečka – 1:0. V dalších minutách se dvakrát vyznamenal domácí brankář Doubek. I přes šance už do konce třetiny ani na jedné straně gól nepadl.

Ve 24. minutě předvedli pěknou kombinační akci v hostující třetině Černý s Pangrácem a druhý jmenovaný v nájezdu blafákem překonal Lukeše na 2:0.

Do šancí se ale také v závěru druhé části dostali hosté. Nejprve ve 35. minutě Zdeněk Uhlíř sám před Doubkem nevymíchal domácího brankáře a o dvě minuty později se protáhl od mantinelu Příchovský, ale Doubek opět výborně zasáhl.

Strakoničtí se v posledním dějství dostali do velké šance ve 44. minutě, kdy Pangrác vybojoval puk pro Čadka, ale ten při nájezdu proti Vojtovi neuspěl. Domácí pokračovali v akci, při které se dostal puk na kruzích ke Škodovi a ten pohotovou střelou k tyči zvýšil na 3:0.

Ve 48. minutě hráli domácí přesilovku a Kopecký pohotově dorazil mezi betony tvrdou střelu Hřebíčka od modré čáry, kterou Vojta jenom vyrazil. V 52. minutě měl pak nejprve šanci Bláha, ale brankář Vojta odolal, a v 53. minutě skórovali hosté, když obránci nechali před brankou nehlídaného Svěchotu, který pohodlně tečoval nahrávku Machálka k tyči – 4:1.

Na začátku 54. minuty došlo na ledě k souboji Řehoře s Klímou, do kterého zasáhl také hostující Gallistl a dostal trest do konce utkání. Domácí hráli pětiminutovou přesilovku a hned po jejím zahájení tečoval střelu Škody od modré Kopecký do pravého horního rohu na 5:1. V ještě pokračující přesilovce prostrčil Kurečka puk mezi hostujícími obránci Bláhovi a ten v nájezdu nezaváhal. V 59. minutě krásně Bláha uvolnil Bindera a ten blafákem stanovil konečný stav na 7:1 pro domácí.

Strakonice podržel v utkání skvělými zákroky Doubek.

Vimperk – HC

První třetina změnu skóre i přes šance na obou stranách nepřinesla. Skóre se měnilo až v samém závěru prostřední části, střelou k levé tyči z kruhů se prosadil Marek Hrubý a Strakonice vedly.

Na 2:0 zvýšil již po 19 sekundách třetí třetiny Černý, který dostal z křídla přesnou přihrávku od Růžičky a z voleje trefil k tyči. Hosté začali domácí přehrávat a ve 42. minutě po tlaku ve třetině a výborné nahrávce Kováře před branku Jan Kadlec prostřelil Podskalského – 0:3.

Výborný zákrok předvedl hostující Myslivec ve 49. minutě, kdy vyrazil šanci Slabého, vzápětí ale na druhé straně projel do otevřené obrany Hrubý a po nahrávce Bindera prostřelil Podskalského.

V 51. minutě se uvolnil ve třetině hostů Vinš a jeho nahrávku usměrnil pod břevno Král – 1:4. Hosté předvedli výbornou akci v 53. minutě, kdy po kombinaci ve třetině Růžička z voleje z kruhů přímo z nahrávky Černého trefil k tyči na 1:5. V 54. minutě dal na konečných 1:6 Ondrejec.

Fakta

Příprava: Strakonice – Český Krumlov 7:1 (1:0, 1:0, 5:1). Branky: Kopecký 2, Kurečka, Pangrác, Škoda, Bláha, Binder (as. Čadek, Hřebíček 2, Binder, Černý, M. Hrubý, Kopecký, Škoda, Kurečka, Bláha) – Svěchota (as. Machálek, Klíma). Rozhodčí: Sýkora – Vovčko, Mašek. Vyloučení: 4:9, navíc Lukeš a Gallistl (oba Český Krumlov) OK. Využití: 3:0. Diváků: 100.

Strakonice: Doubek, Zeman – M. Hrubý, Řehoř, Kovář, Kloud, Gross, Hřebíček, Škoda, Pangrác, Černý, Růžička, Čadek, Kopecký, Bican, Bláha, Binder, Kurečka.

Příprava: Vimperk – Strakonice 1:6 (0:0, 0:1, 1:5). Branky: Král (as. Vinš) – M. Hrubý 2, Černý, Kadlec, Růžička, Ondrejec (as. Růžička 2, Kovář, Černý, Pangrác, M. Hrubý). Rozhodčí: Vovčko – Vacek, Habart. Vyloučení: 7:7, navíc Kadlec (Strakonice) 10´OT. Využití: 0:2. Diváků: 130.

Strakonice: Myslivec, Zeman – M. Hrubý, Ondrejec, Řehoř, Kovář, Hřebíček, Škoda, Pangrác, Černý, Růžička, Kopecký, Bican, Bláha, Kadlec, Binder, Kurečka.

ROMAN HEIMLICH