Jaká byla uplynulá sezona vaším pohledem?
Celkově byla samozřejmě neúspěšná. Cíl byl před sezonou jasně daný a bohužel jsme ho nesplnili. Z mého osobního pohledu jsem měl solidní začátek sezony a pak to šlo postupně dolů. Měl jsem stále menší vytížení na ledě a vyústilo to v předčasný konec.

V sezoně předtím jste byl klíčovým obráncem týmu a najednou jste nebyl ani v základní sestavě. Čím si vysvětlujete takový propad?
Myslím si, že začátek sezony z mé strany špatný nebyl. I když tam samozřejmě byly lepší i horší zápasy. Každý hráč prochází určitými výkonnostními výkyvy. Bylo to pochopitelně dané i tím, že přišel nový trenér, jenž si přivedl jiné hráče, kterým věřil. Asi to bylo hlavně tím. Každý trenér má hráče, kterým věří víc, a jiným naopak méně.

Řešil s vámi trenér, proč jste nedostával v závěru sezony více příležitostí?
Nijak zvlášť jsme to neprobírali. Popravdě řečeno mi nikdo nesdělil, proč jsem vlastně od pětačtyřicátého kola nehrál. Kdyby někdo řekl, hraješ špatně, nemáš formu, tak s takovou informací může člověk alespoň nějak naložit a pracovat s ní. Mohu si to jenom domýšlet a u toho to také asi už zůstane.

Martin Heřman
V Motoru prodloužila další opora, na jihu Čech zůstává útočník Martin Heřman

Jak člověk nese, když musí klíčové zápasy sezony sledovat jen z tribuny?

Je to část sezony, pro kterou se sport dělá. Kvůli tomu celý rok trénujete. Když se potom jenom díváte, tak vás to samozřejmě štve. Těžko jsem s tím mohl být spokojen. Snažil jsem se to ale nedávat na sobě znát. Naopak jsem chtěl klukům v kabině udělat co nejlepší pohodu. Netýkalo se to jenom mě. Takhle to dělali všichni, kteří nehráli, protože jsme měli společný cíl. Neříkám, že jsem roli náhradníka přijal, ale přesto jsem působil na kabinu pozitivně a pomáhat ji alespoň takhle.

Naskočil jste až na poslední tři barážové duely. Bral jste to jako jistou satisfakci?
Satisfakci ne. Byl jsem hlavně hrozně rád, že jsem dostal šanci. V té době už jsem věděl, že to budou nejspíš mé poslední zápasy za Motor. Měl jsem radost, že jsem si mohl ještě zahrát před našimi fantastickými diváky. O motivaci jsem měl postaráno. Chtěl jsem ukázat, že na to mám.

Jak budete vzpomínat na tři roky v Motoru?
Jenom dobře. První sezonu jsem přišel do Budějovic pět minut před dvanáctou na konci srpna. Stihl jsem poslední tři přípravné zápasy. Byl to i kus náhody, protože někteří kluci byli v té době zranění. Konstelace mi nahrávala. Šel jsem alespoň na zkoušku, kterou jsem potom přetavil v další smlouvu. Určitě na to budu vzpomínat rád. Poznal jsem tady spoustu nových přátel, ať už u ledu, nebo mimo něj. Vzpomínky budou jenom dobré. Kdyby se mi tady nelíbilo, tak tady tři roky nebudu. Hokejová euforie tady byla nevídaná. Fanouškům bych chtěl strašně moc poděkovat za podporu, kterou nám dávali. A také všem lidem, kteří se v Budějovicích o hokej starají.

Hokejisté David servisu České Budějovice měli v úterý 3. května první sraz, kterým pro ně začala příprava na novou sezonu. Hlavní slovo má "na suchu" kondiční trenér Miroslav Hlaváč.
David servis trénuje na suchu i s novým gólmanem Dudáčkem

Klub vás oslovil v závěru skončené sezony s nabídkou nové smlouvy?
Už jsem byl dopředu rozhodnutý, že je na čase vydat se zase jiným směrem. K nějaké debatě o případném znění smlouvy jsme se vůbec nedostali. Trenéři mě oslovili s nabídkou, že by měli nějakým způsobem zájem. To mě samozřejmě potěšilo, ale už jsem byl dopředu rozhodnutý, že je třeba jít dál.

Vaše další kroky vedou do Jihlavy. Proč právě Dukla?
Rozhodoval jsem se mezi dvěma variantami. Jedna byla z první ligy a velice slušná. Ale všechno není vždycky jen otázka peněz. Pro Duklu hovořila možnost zahrát si poprvé v kariéře extraligu. To pro mě bylo zásadní. Navíc si myslím, že mi bude vyhovovat i herní styl, který mužstvo pod trenérem Vlkem hraje. Proto jsem se rozhodl pro Jihlavu.