Vedení klubu to oznámil hned po posledním utkání, které se hrálo minulou neděli. „Jde o moje rozhodnutí, čistě kvůli osobním důvodům. Má časová vytíženost je kvůli práci velká a cítím na sobě, že jedu nadoraz. Nejsem přesvědčen, že bych se hokeji mohl v příštím ročníku věnovat naplno, proto jsem se rozhodl skončit,“ uvedl Jiří Beneš.

Zmínil vzápětí, že s týmem by rád pokračoval dál, byl u něj dva roky a v nové sezoně by podle něj teoreticky mohl být nejlépe připravený. „Z toho důvodu bych rád zůstal, kvůli tomu se to ve mně lámalo. Ale cítil jsem se v průběhu této sezony už hodně unavený, dojíždění je problém,“ upřesnil kouč. Únava se stupňovala, navíc si Jiří Beneš musel řešit pracovní a soukromé věci. Vedení by s ním počítalo dál, takže aktuálně je v nové situaci. „Trenéra hledáme,“ prohlásil člen výboru Roman Heimlich.

Jiří Beneš byl u mužstva dvě sezony. V té první obsadil v krajské lize poslední místo, letos tým vypadl ve čtvrtfinále play off, když po základní části skončil čtvrtý. „Ty dva roky hodnotím pozitivně, jako vynikající zkušenost a trenérskou praxi. Snažil jsem se vždy odvést co nejlepší práci,“ řekl.

Tečku zažil opravdu vynikající – fanoušci i přes vyřazení od Hluboké po porážkách 2:3 a 1:3 si vyžádali s celým mužstvem tři děkovačky. „Bylo to famózní, úžasné,“ zdůraznil nyní již bývalý kouč.

Za podporu jim poděkoval za celé dvě sezony.