Svěřenci trenéra Davida Horejše po nečekané prohře, kterou utrpěli v prvním jarním kole s Varnsdorfem, si před týdnem cennou remízou 1:1 ve Znojmě zvedli sebevědomí. „Hlavně jsme rádi, že diametrálně odlišný od našeho úvodního zápasu byl výkon, který mužstvo ve Znojmě podalo," vyzdvihl trenér Dynama. „Věřím, že na to navážeme i teď doma proti Sokolovu," dodal.

Sokolov v posledních letech patřil ve II. lize tradičně do nejlepší šestky, v této sezoně se však svěřenci trenéra Jiřího Dreiseitla pohybují v dolní části tabulky a na jaře oba své zápasy prohráli. „Jenže druhá liga je atypická v tom, že v ní každý může porazit každého," upozornil Horejš na vyrovnanost soutěže. „Viděli jsme Sokolov v Prostějově a tam byl lepším týmem, ale své šance jeho hráči nedali. Je tam řada zkušených fotbalistů a my si nemůžeme dovolit je podcenit," zdůraznil trenér Dynama a připomněl, že jednou z posil týmu se stal i Martin Dobrotka, jenž svého času působil také v Dynamu a poté mj. i v pražské Slavii.

Na podzim v Sokolově se oba týmy rozešly smírně 1:1. „My tam hlavně ve druhé půli hráli velice dobře, vedli jsme 1:0, měli jsme kopat jasnou penaltu a dali jsme dvě břevna – a v 93. minutě nám domácí vyrovnali," vrtěl hlavou Horejš.

Ve Znojmě tým Dynama uspěl i při absenci Čermáka, Kaloda a Kaduly, ti by až na Kadulu už ale mohli být v pátek k dispozici. „Adrian Čermák už začal trénovat a ve Znojmě už byl i na lavičce. Zda ale bude moci proti Sokolovu už plnohodně zasáhnout do celého utkání, teprve uvidíme," krčil rameny Horejš. „Ríša Kalod si odbyl stop za žluté karty, bohužel se nám zase vykartoval Jirka Funda. Věřím ale, že zápas zvládneme a že ti hráči, kteří do zápasu zasáhnou, pomohou týmu ke třem bodům," podtrhl.

Fotbalisté Táborska hrají doma tentokráte mimořádně na Soukeníku až v neděli od 14.30, kdy bude jejich zápas s Olomoucí přímým přenosem vysílat ČT Sport.


Jakub Pešek se v Dynamu upsal na tři roky



Po Patriku Čavošovi před pátečním zápasem se Sokolovem podepsal v Č. Budějovicích smlouvu i 23letý Jakub Pešek. Dle klubového webu spojil s Dynamem následující tři roky.

V prvních dvou jarních kolech jste uhráli jen jeden bod, takže vstup do jara se vám dle vašich představ asi zrovna nepovedl, co?
Povedla se nám generálka s Vlašimí a my si možná trošku mysleli, že to půjde samo. Dostali jsme s Varnsdorfem takovou menší facku a je dobře, že přišla takhle zkraje jara. Ve Znojmě už jsme podali daleko lepší výkon, a kdybychom dali první gól, tak jsme si dle mého odvezli tři body. A byly by to cenné tři body, protože Znojmo je kvalitní soupeř.

Vyjde vám to za tři body proti Sokolovu?
Bude to těžký zápas, Sokolov má kvalitní tým. I když se jim momentálně moc nedaří, tak to budou chtít zlomit. My se však musíme držet naší hry, kterou jsme předváděli se Znojmem. Pak věřím, že získáme tři body, které potřebujeme. Doma nesmíme ztrácet. Pak máme doma Baník a Olomouc, tak aby i favorizované týmy přijely s respektem.