V bezstarostné situaci a při loučení čtyř hráčů domácích se hrál poklidný zápas. „Nám stačilo dvě povedené akce dotáhnout do konce," uvedl trenér Jiří Slabý.

V 5. minutě Chytka našel Davida Říského, který z boku centroval, ale nenašel osamoceného Hornáta na malém ani Sandra na velkém vápně.

Až v 18. minutě se skóre měnilo, po kombinaci na levé straně procházel Sandr vápnem, byl faulován a z penalty David Říský skóroval. A za dvě minuty bylo ještě veseleji. Rychle a přesně rozehrál brankář Vančát na Sandra, který dal kolmou přihrávku na Chytku, jeho přesný střílený centr za obranu našel Říského a ten se nemýlil – 0:2.

„Nemuseli jsme nikam pospíchat a na tahu byli domácí, kteří se chvíli otřásali po studené sprše v podobě gólů," konstatoval kouč.

Od 30. minuty si Veselí vytvářelo šance, které se smůlou trestuhodně zahazovalo, a to i s velkým přispěním sedlického brankáře Vančáta. Ve 44. minutě šla hlavička domácích do tyče, hned po obrátce dal mimo hlavou Sokolt, v 56. minutě Vančát kryl těžkou střelu Hadáčka a v 65. minutě vytáhl hlavičku Marušky na tyč.

V 85. minutě pak střílel hostující Martin Šrámek z voleje přesně, ale gólman si poradil.

„Snad poprvé v sezoně při nás stálo štěstí. Myslím si, že kdyby utkání trvalo o poločas víc, domácí by branku stejně nedali. Pro ně prostě den – blbec. Své hráče musím ale pochválit, že po problematickém podzimu jaro zvládli a hlavně hráli až do konce," hodnotil Jiří Slabý. Mise splněna – Sedlice se udržela v soutěži!

Sestava: Vančát – V. Klíma, Trantina, Čabrádek, Obleser (46. Němec) – Chytka (46. Čapek), Sandr, M. Šrámek (85. V. Šrámek), Hornát – Mikeš (46. Mezera), D. Říský.