Vstup do zápasu se hostům ale vůbec nevydařil a v 5. minutě už prohrávali 0:1 po gólu Brože. A po necelé půlhodině hry mohlo být hůře, Vodňany ale podržel brankář Jan Chalupský, když si poradil s osamoceným Rakovanem a jeho střelu vytěsnil. Střelecké pokusy Vodňan v prvním dějství končily neúspěchem.

Po obrátce se domácí snažili náskok navýšit a hosté chtěli zase vyrovnat. V 66. minutě Jan Chalupský opět vychytal Rakovana, který postupoval sám z úhlu. A o čtyři minuty později udeřilo na druhé straně, když po akci Hrachovce se v šestnáctce míč odrazil od těla jednoho z domácích obránců a obloučkem zaplachtil do branky.

A pro Vodňanské bylo ještě veseleji, protože v 74. minutě domácí obránce fauloval Tomáše Vokatého v pokutovém území a rozhodčí nařídil pokutový kop. Josef Chalupský se z něj nemýlil a zajistil svému týmu tři body.

Komentář trenéra Miroslava Vokatého: „Samozřejmě jsem s výsledkem spokojený, zvlášť když se nám podařilo vývoj zápasu otočit. Měli jsme problémy v obraně, což soupeři pomohlo. Domácí nehráli špatně, dostali se do několika slibných šancí, ale podržel nás brankář Jan Chalupský. Co se týče koncovky, v té jsme byli efektivní, i když první gól jsme dali se štěstím. Pak jsme přidali druhý, Bernartice ale byly nebezpečné až do konce utkání. Potřebovali jsme vyhrát. Bohužel obrana nefunguje, jak bych si představoval – absence a zranění jsou znát."

Sestava: Jan Chalupský – Janda, Michal Vokatý (15. Machnyk – 69. Veselý), Kapusta, Kouba – Bače, Josef Chalupský, Hrachovec, Kvěch – T. Vokatý, Hajný.