Pondělí, 26. září. Právě v tento den se sejdou děti z mateřských a prvních ročníků základních škol z Volyně a okolí na fotbalovém hřišti Slavoje, kde proběhne akce v rámci projektů Měsíc náborů a Můj první gól. A to pod záštitou Fotbalové asociace České republiky i místního klubu.

„Možnost zúčastnit se této akce jsme velmi přivítali. Přejeme si dostat ke sportování co nejvíce dětí. Věříme, že když se nám akce podaří, tak mezi nás přilákáme další mládež," uvedl předseda Slavoje Volyně Josef Hodonický. Přál by si, aby dorazila alespoň stovka dětí. „Ale myslíme, že když dorazí všichni pozvaní, tak jich bude ještě více."

Co tedy příchozí na fotbalovém hřišti čeká? „Na deseti stanovištích budou děti zábavnou formou soutěžit, zaměříme se na samotný fotbal i na celkovou pohybovou zručnost a obratnost, abychom fundovaně posoudili schopnosti dětí," přiblížil Hodonický.

U každého stanoviště budou nápomocni školení trenéři volyňských mládežnických celků. Stejná akce se už v minulosti konala také v okolních oddílech na Strakonicku.