Kanonádou vstoupili do jarní části I. A třídy fotbalisté Vodňan. Doma si v sobotu 29. března v rámci 15. kola poradili se Sokolem Sezimovo Ústí 4:0 (2:0). V tabulce zůstávají šestí.

Kouč Miroslav Vokatý byl samozřejmě spokojený. „Bylo to první utkání, takže tam byly nepřesnosti. Ale těší mě, že se nám dařilo střelecky, navíc to byly pěkné góly," prohlásil. Vítězství si domácí zasloužili.

Skóre se měnilo až v závěru prvního poločasu, kdy se ve 39. minutě jako první trefil Konvička – jeho střela za vápnem skončila v šibenici.

Hned v další minutě zvýšil po narážečce Bače, také střelou za šestnáctkou a navíc se míč odrazil od tyče do branky. „Hosté měli jedinou tutovku, kdy šli sami na branku, ale sólo zlikvidoval brankář Honza Chalupský. To bylo důležité. Kdybychom inkasovali, bylo by to pro nás těžší," zdůraznil vodňanský trenér.

Také do druhého poločasu si domácí schovali dvě branky. A opět následovaly krátce po sobě. Na 3:0 zvýšil v 75. minutě Volmut z trestného kopu přes zeď a za dvě minuty se po samostatném úniku prosadil Tomáš Vokatý, který obstřelil brankáře.

„Začátek je vždycky důležitý a nám se povedl, zisk tří bodů je dobrý. Teď totiž jedeme dvakrát ven, kde to bude těžší," uzavřel Miroslav Vokatý. Vodňany v sobotu hrají proti Milevsku B (10. místo) a v neděli 13. dubna zajíždějí do Bernartic (9. místo).

Sestava: Jan Chalupský – Janda, Michal Vokatý, Konvička, Kapusta – Bače, Josef Chalupský, Volmut, T. Vokatý (79. Kouba) – Kvěch (64. Hrachovec), Hajný (85. Veselý).