Domácí obnovený turnaj, hraný jako Memoriál Josefa Macha, se fotbalistům Vodňan v sobotu 1. srpna vydařil. Stali se vítězi 21. ročníku a dva hráči získali individuální ocenění.

Vodňanští v semifinálovém utkání porazili Kaplici 3:0 (2:0) a ve finále následně Protivín 4:2 (2:2). První utkání se hrálo 2x30 minut, druhé 2x35 minut. O třetí místo se utkaly Kaplice a Bavorovice, zápas ale nebyl dohrán při vedení Kaplice 6:0.

Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen vodňanský Josef Chalupský a nejlepším brankářem jeho spoluhráč Jan Budín. Nejlepším střelcem se stal Jaromír Vorek z Protivína.

Komentář trenéra Václava Hrachovce: „Turnaj pro nás byl vydařenou přípravou. S Kaplicí jsme byli celé utkání lepší, zaslouženě jsme vyhráli. Hned v úvodu jsme šli do vedení, hru jsme kontrolovali a přidali jsme další góly. Finále proti Protivínu mělo velmi solidní úroveň. Prohrávali jsme, ovšem dvěma slepenými góly jsme stav otočili. Do poločasu však soupeř srovnal. Ve druhé půli jsme už byli jasně lepší a přidali dvě branky. Jednoznačně nejlepší výkon na turnaji podal Josef Chalupský."

Vodňany v turnaji vyzkoušely dva nové hráče – Jaroslava Raušera, který je defenzivním typem hráče, a Martina Nováka, ofenzivní typ. Oddíl by se rád dohodl na jejich působení v týmu.