Cestu za záchranou v nejvyšší krajské soutěži začali vodňanští fotbalisté porážkou. I když soupeř byl z kategorie nejtěžších. Svěřenci trenéra Dušana Benáka nestačili v neděli 17. března doma na třetí Prachatice a podlehli 0:1 (0:1). V tabulce tak zůstávají na poslední šestnácté příčce.

První poločas hráli hosté po větru a dokázali toho využít. „Vypracovali si několik slibných šancí, ale většina končila střelou mimo branku. Ve 27. minutě se dočkali – Bednár po vyhraném souboji a pěkném průniku dokázal skórovat na zadní tyč," popsal kouč Dušan Benák. Domácí se prezentovali pěknou kombinační hrou. „Bohužel šancí jsme si mnoho vypracovat nedokázali."

Druhý poločas se situace otočila a po větru hráli domácí, kteří zvýšili svou aktivitu. „Dokázali jsme se dostat do šestnáctky, ovšem ke koncovce jsme se kvůli soustředěné obraně hostů dostávali velmi zřídka. Soupeř hrozil rychlými protiútoky, diváci už další branku ale neviděli," konstatoval trenér.

Hosté se podle Benáka prezentovali velmi slušným výkonem, dokázali v útoku udržet míč a vytvořit si nebezpečné příležitosti. „My jsme měli lepší držení míče v poli, ovšem v útoku jsme byli téměř bezzubí a naše šance končily nepřesnou finální přihrávkou s malým tlakem do zakončení," přiblížil Dušan Benák příčiny neúspěchu.

Sestava: Liška – Kouba (81. Vítovec), Konvička, Hajný (46. Marchal), Kysela – M. Vokatý, Souhrada, Volmut, Josef Chalupský, Zlatohlávek (68. Filip) – Bače.