Po dvou minulých debaklech (0:3 a 0:4) fotbalisté Vodňan opět přidali body. Utnuli třízápasovou sérii porážek a v neděli 11. května ve 21. kole I. A třídy zvítězili na hřišti Hradiště 2:0 (2:0). V tabulce jsou sedmí, na kontě mají 28 bodů.

Kouč Miroslav Vokatý řekl, že bodovat jeho tým už potřeboval. „Třikrát v řadě jsme prohráli a týmy pod námi se na nás začaly dotahovat. Na druhou stranu – zápas pro nás dopadl dobře jen bodově."

Vodňanští totiž hráli jenom o deseti po vyloučení Tomáše Vokatého těsně před koncem první půle. Ten se navíc zranil a stejně tak nedohrál pro zranění Vítovec. Ale mužstvo mělo už nahráno a vedlo.

První gól dalo po nacvičeném dlouhém autu, pěkně od břevna se trefil Volmut. „Druhou branku jsme přidali asi po deseti minutách po akci z levé strany, když centroval Machnyk, hlavičku Hajného odrazila tyč a z dorážky se prosadil Kvěch," popsal trenér.

Ve druhém poločase se už Vodňany více soustředily na udržení výsledku. Podnikaly rychlé protiútoky, ale už se neprosadily. Ovšem ani domácí neskórovali. „Soupeř měl ve druhé půli víc ze hry, ale jen opticky. A k ničemu vážnějšímu se nedostal," zmínil se Miroslav Vokatý. Hodnotil pozitivně také to, že tým udržel čisté konto.

Sestava: Jan Chalupský – Janda, Michal Vokatý, Kapusta, Kouba – Kvěch, Volmut, Bače, Vítovec (35. M. Machnyk – 88. Varyš) – T. Vokatý, Hajný.