„V neděli 2. června v ranních hodinách jsme dostali jako Sokol Bavorov avízo o vyhlášení stupně 3 na Blanici a evakuaci celé oblasti Na drahách, do které spadá také naše fotbalové hřiště.

Následně jsme zabezpečovali majetek v kabinách, včetně sportovních věcí. Již od dopoledních hodin se nám valila voda hlavní branou, protékala fotbalovými kabinami a zaplavila většinu hrací plochy.

Byli jsme také upozorněni, že vzhledem k upouštění přehrady Husinec může hladina Blanice ještě stoupnout.
Vše připomíná povodeň z roku 2002, snad nepřijde jako tehdy druhá zničující povodňová vlna…

Do fotbalového areálu jsme v rámci jeho vylepšení – nové střídačky, zábrany, oplocení a podobně – investovali díky mimořádnému příspěvku od města Bavorov a pomocí grantů s naší spoluúčastí několik set tisíc korun. Areál dostal novou a vylepšenou tvář.

Škody na fotbalovém areálu, hřišti a kabinách lze v současné době těžko odhadnout, bude se jednat minimálně řádově o desítky tisíc. A to předpokládám, že travnatá hrací plocha vydrží a trávník se zregeneruje…

O nadcházejícím fotbalovém víkendu se rozhodně na hřišti v Bavorově žádný zápas hrát nebude!
V rámci výročí 90 let fotbalu jsme se těšili na oslavy v sobotu 22. června, kdy by měli u nás mimo jiné hrát internacionálové AC Sparta Praha. Věříme, že tyto oslavy, včetně zápasů, v tomto termínu proběhnou. Všechno bude záležet na počasí v následných dnech či týdnech.

Čeká nás na fotbalovém hřišti v Bavorově v následujících dnech hodně práce v rámci odstranění těchto povodňových škod. Věřím, že to fotbalisté Bavorova zvládnou!"