Po vítězství v prvním přípravném utkání nad divizní Sušicí 2:1 se fotbalisté Oseku radovali i ve druhém zápase. Tentokrát ovšem byli jednoznačně v roli favorita.

V neděli 24. července si na hřišti v Přešťovicích poradili se Sedlicí 5:1 (3:0). Soupeři, jejichž zápasy jsou velkými derby, se poslední čtyři sezony utkávali v krajském přeboru. Od nadcházejícího ročníku už tomu tak nebude, Sedličtí po sestupu přihlásili I. B třídu.

Výsledek odpovídá předvedené hře, k vidění bylo otevřené utkání, ve kterém Osečtí přece jen potvrdili větší kvalitu. Řadu šancí neproměnili, Jakub Říský trefil tyč a jeden gól mu nebyl uznán. Soupeř neproměnil penaltu.

Dvěma góly se uvedl Petr Baloušek, jedna z nových posil, jednou skóroval Jakub Říský (dal předtím dva góly Sušici) a dva góly si Sedličtí vstřelili sami. Za ně jen korigoval Hrubý.

Osek postihly po skončení uplynulé sezony odchody (Vladimír Uher, Jan Schánělec do Katovic, gólman Tomáš Hřebejk do Roudného, Václav Mrkvička do Rakouska), ale podařilo se sehnat náhrady. Do útoku přišel kanonýr Jakub Říský z Bělčic. „Je to střelec, který hrál za Sedlici nebo za Čížovou. Vidím ho jako adekvátní náhradu," uvedl trenér Jaroslav Voříšek.

Za Sedlici hrál v krajském přeboru také příchozí Josef Brož (Čestice) a po zranění se vrátil Petr Baloušek. „Má obrovské zkušenosti ze zahraničí, je to další útočná síla," zdůraznil kouč.

Je spokojený, že se podařilo zacelit díry po odchozích hráčích. „Tým se dá stále zkvalitňovat a doplňovat. Věřím hlavně, že příchozí hráči budou více než plnohodnotnou náhradou, snad ještě lepší." Trenér také nevyloučil možnost získání dalších posil.

A co náhrada za Tomáše Hřebejka, který byl spolehlivou jedničkou? Jak to budou Osečtí mít s brankáři? „Zůstávají Chaluš a Lízal, oba známe, víme, co čekat. Pokud by se nepovedla adekvátní náhrada za Hřebejka, budeme mít tyto dva gólmany," upřesnil.

Jaroslav Voříšek dále zmínil, že příprava pokračuje podle plánu, mužstvo trénuje už 14 dní třikrát týdně v domácích podmínkách. „Ty jsou pro mě dostačující," konstatoval.

Další přípravný zápas Osek odehraje v sobotu od 17 hodin na hřišti v Přešťovicích, kde hostí Hradiště.

Osek: Chaluš – Kuneš, Krejčí, Carda, J. Hoch – P. Baloušek, Blažečka, Brož, Maroušek – Říský, Kroupa. Střídali Tomášek, Brabec, Čapek, Roubin, Hřebíček.

Sedlice: Budoš – Hrouda (46. Koutenský), V. Klíma, Čabrádek, Čapek – Sladký, Dumský, Němec, Lávička – Škulina, Musil (46. Hrubý).