Ani druhé finálové utkání krajského kola Českého poháru nedokázali fotbalisté Vodňan ve středu 8. června vyhrát. Z prvenství se tedy raduje soupeř, Sokol Sezimovo Ústí. Odveta na jeho hřišti skončila smírně 1:1, když v půli vedli domácí 1:0 a hosté dokázali už jen vyrovnat. První souboj před dvěma týdny vyhrálo také Sezimovo Ústí, a to 3:2.

Domácí se v odvetě ujali vedení hned ve 3. minutě po gólu Irsy, což bylo pro vývoj důležité. I přes nepřesnosti byli jistější na míči a měli hru pevně pod kontrolou. Vodňany si žádnou šanci nevytvořily, herně byly nepřesvědčivé, z jejich strany to byl matný výkon.

Po obrátce se Vodňanští herně zlepšili, ale do šancí se nedostávali. Pak z jedné ze standardek v 71. minutě vyrovnal Varyš, který zůstal neobsazený. Následně byla hra vyrovnaná, hosté byli aktivnější, ale kromě jednoho náznaku neměli nic.

S blížícím se koncem se začalo i více jiskřit a emoce vzplály při závěrečném podávání rukou, kdy byli vyloučeni domácí Vinš a hostující Kukla.

Komentáře trenérů

Milan Barteska, Sokol Sezimovo Ústí: „Zápas byl hodně nervózní a s přibývajícím časem se to stupňovalo. Nám pomohl brzký vedoucí gól, i když i po něm byli kluci možná trochu svázaní, protože jsme utkání podřídili všechno a moc jsme chtěli uspět. Přesto zápas odehráli s příkladným nasazením a vyhráli naprosto zaslouženě. Pochvalu zaslouží všichni hráči. Ocenit musím Aleše Kutnera, ten byl čtrnáct dní zraněný."

Václav Hrachovec, Vodňany: „Nastoupili jsme bez pěti hráčů základní sestavy a nepředvedli vůbec špatnou hru. Kluci hráli dobře. Utkání ovlivnil brzký gól po naší chybě, dokázali jsme jen vyrovnat. Souboj o krajský pohár jsme si prohráli už v domácím prostředí… Vyzdvihnout bych chtěl výkon patnáctiletého Martina Kvapila, ten patřil k nejlepším na hřišti."

Sestava: Budík – Janda, Kukla, Kvapil (68. F. Hubáček) – O. Vítovec (78. D. Vítovec), Hojdekr, Malík (69. Polanský), Rauscher, David Bečvář – Varyš, T. Vokatý.