Taková je bilance fotbalistů Dynama po 4. kole II. ligy. V posledním zápase se Znojmem tři body svou nekompromisní dělovkou pod břevno zařídil 22letý katovický odchovanec Jindřich Kadula. „Dobré šance jsem měl už v předchozích utkáních, snad jsem to protrhl," zadoufal.

Jak byste svou vítěznou trefu popsal vy sám?
My na tréninku nacvičujeme, že by krajní záložníci měli hrát hlavně ze šířky, aby ty náběhy, jaký se povedl mně, byly možné. Házeli jsme na protější straně aut, Michal Klesa to hodil Patriku Čavošovi, my na něj zařvali, že je sám, on si míč dobře pustil, já si na něj zavolal, on mi to dal a já šel sám na bránu.

A co samotná koncovka? Nepřemýšlel jste třeba o technické střele či kličce?
Rozhodl jsem se pro ránu, protože jsem si řekl, že by to mohlo vyjít, že ho prostě zkusím prostřelit. Což se mi díkybohu povedlo.

A byl z toho životní gól…
Nevím, zda přímo životní, ale co se současné fáze mé kariéry tyče, určitě gól hodně důležitý. Já už předchozí zápasy měl takové šance, které bych asi měl proměnit, takže doufám, že se to teď zlomí a že ta produktivita i efektivnost přijde.

I díky vaší trefě máte ze čtyř prvních utkání deset bodů. Takže spokojenost?
Určitě. Proti Znojmu jsme šli s cílem dokázat, že předchozí výsledky nebyly náhodné. Povedlo se nám to za tři body, což je nejlepší. A opět jsme nedostali gól, což je také velké plus. Myslím, že jsem vyhráli zaslouženě, podali jsme perfektní týmový výkon. Už jen to, co se děje v kabině, je super. To veřejnost nevidí, ale my se chováme jako tým, a to je, myslím, na hřišti znát.

V úvodu druhé půle vás ale Znojmo trošku přimáčklo…
My si v půli neřekli, že budeme hrát přímo odzadu, ale že se budeme dál dobře posouvat, hrát takticky a nepouštět je do šancí. Je to ale těžké, když vedete a soupeř nemá co ztratit, takže do vás buší. V hlavách to přece jen je, nechcete dostat gól, i proto jsme možná byli v té fázi utkání trošku pasivní. Ale jak Kuba Pešek, tak Peťa Benát po příchodu na hřiště to hodně oživili. Hlavně si myslím, že fotbalový pánbůh viděl, jak jsme hráli a nedal Znojmu větší šanci. Až na tu jednu gólovku, co Kříža na začátku druhé půle skvěle chytil.

Kuba Pešek, jehož příchod jste zmínil, šel za vás. Jaký byl důvod vašeho střídání?
Už jsem toho měl dost. Byla to taková situace, kdy člověk dopředu ještě může, to my útoční hráči vždycky můžeme, ale měl jsem obavu, aby nebyl nějaký dlouhý sprint a já abych nechyběl na té své straně. Pro tým tudíž určitě bylo lepší, aby přišel čerstvý hráč.

Velký kus práce ke konci odvedl Petr Benát, byla ta jeho zkušenost hodně znát?
Rozhodně. Beny tam šel s jasným úkolem a ten splnil na sto deset procent.

Jsou odehraná teprve čtyři utkání, ve všech jste ale nastoupil, navíc ve třech z nich v základu. Těší vás to?
Já věřil, že my mladí tu šanci dostaneme. Už přes půl roku jsem zdravý a jediné, kde mě tlačí bota, je trošičku fyzická připravenost. Předchozí zranění přece jen jsou znát, ale i to je každým zápasem lepší. Tím, že ty příležitosti teď dostávám, se posouvám dál. Taky v hlavě to pomůže, víc si věříte. Věřím, že příležitost hrát budu mít dál a udělám pro Dynamo všechno, abychom dál vítězili.

Liga junioři: Karviná – Dynamo ČB 2:1 (1:0)

V pondělní dohrávce mladíci Dynama v Karviné vyšli bodově naprázdno. Než se hosté stačili rozkoukat, prohrávali 1:0, když jejich chybu v rozehrávce už ve 4. min. potrestal Behan. Poté Jihočeši zvýšili úsilí a vynutili si mírnou územní převahu, jenže vážnější příležitost si do přestávky nevypracovali. Až po poločase si naskočil na rohový kop Hric a hlavou vyrovnal na 1:1, poslední slovo však měl v 67. minutě též hlavičkou domácí Mládek. Branky: 4. Behan, 67. Mládek – 55. Hric. ŽK: Plesník – Křiváček, Blažek. Rozhodčí: Mikyska – Antoníček, Peřina. Dynamo: Hajdušek – Křiváček, Hric, Tomášek, Vaněk – Frnoch (71. Kubata) – Řezáč, Hála, Matoušek (78. Zachař), Blažek – Fišer.