Potřetí v řadě uhráli fotbalisté Sedlice bod. Z toho podruhé za bezgólovou remízu. V sobotu 7. června se doma v rámci 29. kola krajského přeboru rozešli smírně s Veselím nad Lužnicí.

Bod jim dal jistotu udržení se v soutěži i pro příští ročník, i když tu by měli i poté, co Rudolfov doma remizoval s Osekem. Sedličtí si v tabulce mírně polepšili na 12. místo.

Oba soupeři měli o co hrát – Sedlice o záchranu, Veselí pak o udržení třetího místa. „Hosté se tlačili do zakončení, šli za vítězstvím, ale my jsme dobře bránili a podržel nás brankář Kozlík," zmínil se domácí trenér Přemysl Šroub.

Stejně tak dobře pracovala defenziva Sedlice. Mužstva si vytvořila po dvou větších příležitostech, šlo ale spíše o závary. Obrany prostě kralovaly. „Šli jsme do tohoto zápasu s jediným cílem – bodovat. To se nám povedlo, bod beru," zdůraznil Šroub. Jeho svěřenci podali dobrý, bojovný výkon. Remíza byla spravedlivá.

A pohled na zápas z hostujícího tábora od kouče Romana Lukáče? „Zápas příliš fotbalové kvality nepobral, a to díky všem aktérům na hřišti. Domácí potřebovali k setrvání v soutěži získat ze zápasu bod a tomu podřídili i hru. My jsme se nedokázali vyrovnat s houževnatou obranou soupeře a vyrobili jsme neskutečný počet ofsajdů a útočných faulů nejen v šestnáctce. Myslím si, že asistenti rozhodčího stráví celý týden na rehabilitaci s bolavým ramenem od zvedání praporku."

Na závěr sezony zajíždějí v sobotu Sedličtí k sousedskému derby do Oseku. „Už nám o nic nepůjde, jenom o prestiž. Jsem tedy zvědavý, jestli budeme uvolněnější. Doufám, že to bude dobrý zápas," uzavřel Přemysl Šroub.

Sestava: Kozlík – Kuneš, V. Klíma, Svoboda, Obleser – Forman, Němec, Čapek, Káňa (69. Čabrádek), Hornát – Mikeš.