Už pod novým trenérem zahájili fotbalisté Sedlice v pondělí 7. července letní přípravu. Vedl ji Jiří Slabý, který na lavičce vystřídal po minulé sezoně skončivšího Přemysla Šrouba.

Pro Sedlici se kouč rozhodl z časových důvodů. „V Písku, kde jsem vedl dorost do sedmnácti let, to pro mě bylo časově velmi vypjaté. Ne že by to bylo v Sedlici lehké, ale přece jen se trénuje později," konstatoval Jiří Slabý.

Podle slov předsedy Sokola Sedlice Pavla Bělouška se s trenérem oddíl dohodl definitivně na spolupráci na konci minulého týdne. „Jiří Slabý byl favorit na uvolněné místo. Dohodli jsme se na dobu neurčitou," uvedl Pavel Běloušek.

Prostředí sedlického fotbalu Jiří Slabý zná. Její zápasy v minulých letech navštěvoval. Ví tedy, že Sedlici trápilo střílení gólů. „Góly jsou v Sedlici problém. Zkusíme na tom zapracovat – buď přijde nějaký střelec, nebo to zvládneme se svými hráči, pokud se uzdraví. Na jaře byli mimo Jakub Říský a Zdeněk Svoboda," dodal kouč.

Co se týče změn v kádru, na straně odchodů je to jen brankář Milan Vančát, který přišel ve druhé polovině sezony na hostování. Na straně příchodů oddíl pracuje na přivedení dvou hráčů. Vzhledem k tomu, že ještě nejsou dotažené, nechtěl být předseda oddílu konkrétnější. „Mělo by jít o dva ofenzivní hráče – záložníky. Chceme zkvalitnit přechodovou a útočnou fázi," řekl jen Pavel Běloušek.

A ambice nového lodivoda? „Chci pokračovat v tom, co tady bylo v minulých letech nastoleno a o co se Sedlice za dva roky v krajském přeboru snaží. Převážně se pohybovala v lepší polovině tabulky a toto bych chtěl zachovat," zmínil se Jiří Slabý.

Sedlici v uplynulých třech sezonách vedl Přemysl Šroub, který po minulé sezoně skončil. Vybojoval s ní postup z I. A třídy do krajského přeboru, ve kterém skončila na desátém a dvanáctém místě.