Kdeže loňské sněhy jsou… V minulé sezoně měli fotbalisté Katovic po třech kolech krajského přeboru coby nováček na kontě dvě vítězství a remízu. Letos? Dvě porážky a remízu!

Podruhé jeli Katovičtí ven a podruhé přijeli s prázdnou. V sobotu 27. srpna podlehli na hřišti exdivizního Jindřichova Hradce 2:3 (0:1) a v tabulce jsou až třináctí při skóre 6:8.

V přípravě čtyři vítězství, v mistrovských zápasech se ale nedaří. Kde je problém? „Problémy bych žádné nehledal. Máme čtyři nové hráče v sestavě a bude chvíli trvat, než si všechno sedne. S Jindřichovým Hradcem byl už náš výkon na úrovni, jakou si představujeme," řekl trenér Roman Malý.

Hosté se ale, stejně jako v předešlých duelech, nevyvarovali zbytečných chyb v obranné činnosti. Dva góly soupeři darovali. „Je otázka času, kdy se podobných chyb nebudeme dopouštět a naše výkony půjdou nahoru. Herně to byl jednoznačně zatím náš nejlepší výkon," zdůraznil kouč.

Katovičtí byli v prvním poločase o trochu aktivnější a měli o šanci víc, ale domácí hráli trpělivě a postupně se rozjížděli. „Těsně před přestávkou se nám navíc povedlo vstřelit gól do šatny, který dal Beránek," zmínil jindřichohradecký trenér Marek Černoch. Tato trefa podle Romana Malého soupeře nakopla.

Ve druhém poločase měli domácí převahu a v 62. minutě Votava hlavou zvýšil. Za dvě minuty ale vstřelil kontaktní gól Schánělec, když využil chvilkový výpadek koncentrace soupeře.

Jenže v 67. minutě utekl Kučera a bylo to opět o dva góly. „Tenhle okamžik nás zlomil, jinak si myslím, že by zápas spíše směřoval k remíze," prohlásil katovický kouč. V 81. minutě Katovičtí vykřesali naději po trefě Uhra, ale víc už nezvládli. „Naše vítězství bylo zasloužené," konstatoval Marek Černoch.

Dalším soupeřem Katovic bude v sobotu doma Želeč. „Už potřebujeme bodovat naplno, aby tým získal patřičný klid. Ale žádné panice nepropadáme, soutěž bude vyrovnaná. Je jen otázka času, kdy se s našimi výkony zvedneme," dodal Malý.

Sestava: Švehla – Kočí (81. Krýsl), Hajdušek, Cibulka, Černý – Miklas (61. Koutský), Repa, Schánělec, Horejš (76. L. Blatský) – Uher, Požárek (76. Rejšek).