Hráči přípravek Junioru Strakonice zde první den zahájili soustředění, které potrvá až do neděle. To se v této kategorii koná každoročně od založení klubu. „Konečně máme v této kategorii dobré počty, ve starší i mladší přípravce je v každé třicet dětí. Takže nemáme problémy naplnit týmy pro krajské a okresní soutěže,“ uvedl organizační pracovník klubu a současně trenér Lukáš Linhart.

Hlavní podle něj je, stmelit kolektiv. „Jde také o to, aby kluci poznali trenéry, kteří je ještě nevedli. Není to o tom, makat ostošest, spíše aby se hráči co nejvíc poznali. Kromě fotbalu si užijí i koupání v bazénu, stanujeme společně na plavečáku,“ přiblížil Lukáš Linhart, který vede mladší přípravku (ročníky 2009 a 2010). Tu má na soustředění na starosti celkem pět trenérů.

Stmelit partu, to je hlavní motto i zkušenější a úspěchy už sbírající starší kategorie (ročníky 2007 a 2008), kterou vedou čtyři trenéři. „Chceme, aby kluci věděli, co je to parta a dokázali na hřišti zabrat jeden za druhého,“ zdůraznil trenér Tomáš Kostka.

Soustředění je podle něj spíše o hraní si a vymýšlení různých soutěží pro mladé talenty. „Ve čtvrtek večer jsme pro kluky připravili fotbal na plátně. Nahráli jsme jim jejich zápasy, na které se teď společně podíváme,“ upřesnil.

Hráči mají program celý den, v něm jsou vloženy dva tréninky trvající vždy hodinu a půl, a to dopoledne a odpoledne. Na závěr soustředění čeká fotbalisty ještě přátelské utkání proti Spartaku Příbram, který je na Strakonicku také na soustředění.